Herkese merhaba, uzun süredir işlere uzak kalmıştım şuan tekrardan bir internet sitesi ile çalışmalara başlayacağım fakat kafama takılan bir sorun, şimdi açacağım internet sitesinde ilgili kelimelerde özgün içerikler yer alacak fakat sosyal medyadan gönderilecek ziyaretçilere dolu bir içerik sunmak için sitede yer alan belli kategorileri kopya içerikler ile doldurmak zorundayım. Ziyaretçilere gösterilecek içerikler haber niteliğinde içerikler olacak, hedef kelimeler için özgün makaleler yayınlanacak fakat bu kopya içeriğin ilerleyen zamanda sıkıntı yaratmasını istemiyorum.
Sorum şu, sitede eklenecek olan belli içeriklerin google botları tarafından görünmemesini sağlamak istiyorum sanırım bunu yapmamız mümkün hangi yöntem ya da servisler ile bunu yapabiliriz, eğer yaparsak botlar özgün içeriklerin yanında bu kopya içerikleri gördüğünde bize - puan verirler mi yoksa hiç görmeyip full özgün içerik olarak mı değerlendirir.
Özellikle
siz hocalarımın yorumlarını merak ediyorum, konuyla alakalı tecrübesi olan arkadaşlar bilgisin esirmegezse sevinirim.
Ben kopya içeriği hiçbir türlü tasvip etmiyorum ancak göz doldurmak için mecbur eklemen gerekiyorsa,All In One Seo 'da her içeriğin altında no indexi vardır.Ya da no index eklentisini indirip hem o içeriği hem de içerikteki görseli index dışı bırakmalısın. İleride sana google açısından olmasa bile hukuki anlamda sorun yaratmaması adına kaynak belirtmen gerekir.