Hocam cinlerin varlığı aşikâr, bizde nasıl muskacı büyücü insanlar varsa, cinlerde de böyleleri hatta müslümanları var. Ancak şöyle düşünmelisiniz, biz onlardan daha aşağı değil daha üstün varlıklarız, maddi ortam bizler için var. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, evet bu varlıklar size ya da çevrenizdekilere (ama en başta size) türlü vesveseler vererek işlerinizi bozmuş olabilir. Ama vesveseden ileriye geçemezler. The Mentalist dizisini izlediyseniz bu sizin yaşadıklarınızı bilen insanların çok güçlü, bu işe özel yeteneği olan tahmin etme kabiliyeti yüksek birisi olduğunu düşünüyorum. Ucu açık veya ortaya karışık gibi üstünüze alınabileceğiniz bir şey söylüyor ve bizimle alakalı gibi göründüğü için üzerimize alınıyoruz. Ben Neml suresinin 65.ayetinde buyrulduğu gibi, gaybı Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğine inanıyorum.
Size tavsiyem eğer ki inançlı biriyseniz, elinizden geldiğince ibadetlerinizi günlük olarak yerine getirmeye çalışın, boş bir yürüyüş yaparken örneğin bir şarkı mırıldanmak yerine bol bol sure okuyun, felak ve nas surelerini tavsiye ederim. En derinde kuvvetli bir aklınız olduğunu ve sizden daha aciz yaratılmış bir varlığın size vesvese dahi veremeyeceğini, buna izin vermeyeceğinizi düşünün. İşleriniz rast gitmiyorsa, kendinize nerede yanlış yapıyorum sorusunu sorun, birde unutmayın ki her iş başarılı olacak her ilişki mutlulukla ömür boyu sürecek diye bir durum yok. Biraz da realist olmanızı tavsiye ederim, kız arkadaşınızla kötü giden ilişkinin altında belki de gerçekten farklı yapılarda insanlar olmanız yatıyor olabilir.
Acizane tavsiyelerim için kusura bakmayın hocam.