Meslek lisesi okudum (mobilya ve dekorasyon) haftalık 1 saat gördüğüm sayısaldan sınava girdim, başarılı oldum (üniversite ve yerleştirme sınavı aynı anda olan ilk dönemdi). sonra gitmekten vazgeçtim, askerlik istanbula yerleşme derken baktım ki halen okumuş olacaktım. Benim zamanımda xp daha yeni yeni çıkmıştı, vektöreli bırak, şimdi ilkokul çocuğunun bile bildiği katı modelleme diye birşey yoktu.

Geçmişe bakıyorum el emeği ile yaptığım masayı, bugün ölçülendirmek için siteler var, çıktısını verdiğin ve 1 saat sonra tüm işlemleri bitmiş halde veren fabrikasyon atölyeler var.

Zaman gelişiyor, değişiyor ve ne yazık ki tüm dünyadaki okullar dahil bu değişime ayak uyduramıyor. 1900 yıllardan 2000 e bakın ve sonraki 18 yıla bakın bakalım 18 mi büyük yoksa 100 yıl mı?

İnsan değişiyor gelişiyor ve insan beyni öğrendikçe daha çok öğrenmeye ihtiyaç duyuyor. Teknoloji çağındayız. Yaptığımız hesaplamaları 1 milisaniyede yapan minicik makinalar var. Görüntüyü analiz eden, birebir aynısını yazan/yapan yazıcılar var. Sesinizin kopyasını sadece iki dakika ile analiz edip sizin yazdıklarınızı aynen okuyan programlar var (bu konuda Barış ÖZCAN'a teşekkürler). Okulda okuduğunuz kitapların hemen hemen tamamını sesli olarak okuyan saatlerce dinleyeceğiniz bir sistem var.

Bence okul insanın bir basamak aşırmasını sağlıyor, sonrası o kişide varsa basamakları çıkıyor zaten yoksa zorlamanın da bir anlamı yok.

Ben bugüne kadar 50 meslek üzerinde yerde çalıştım ve ekmeğimi çıkarabilecek şekilde hepsinde (kendime göre) ileri seviyeye çıktım. Bence bunu yapmaktansa okuldan ziyade hedefe odaklanıp kendinizi test etmeniz.

Ne diyor BÜYÜK İSKENDER "Gerçekleşmeyen hayalleriniz varsa, gerçek hayal kurmuyorsunuz."