Adwords un bana hiç bir zararı yok . Hatta parası olan için avantaj bile. Ben forumdaki masum , saf insanları uyandırmak istiyorum.Bir bilinç yaratmak istiyorum. Yasakcı zihniyetten hoşlanmıyorum ama böyle bir şeye adım atılmalı. Nasıl paypal yasaklandı booking gitti. Bu olayda olabilir diye düşünüyorum.
Rekabet yasasından bir düzenleme getirip haksız rekabet oluşturdugundan haksız trafik çekmeye getirip, bütün ne kadar arama motoru varsa tr de hizmet eden bunların bu tarza dönmeleri mümkün olamazmı. Daha geçen google shoping e dünya kadar ceza kesti avrupa. Ayrıca google kuruluş felsefesinde reklama karşıydı ne oldu 4 lediler . Yarın para var diye 5 lemeyeceklerinin garantisi yok.
Hangi haksız rekabet?
Para ödeyenler arasında bir haksız rekabet olursa rekabet kurumu işe karışır.
2 reklam verenden birinin reklamını yayınlayıp, aynı şartlardaki diğerinin reklamını yayınlamazsa o zaman rekabet ihlali olur.
Ama sen para ödememişsin, google'ın sana trafik gönderme zorunluluğu mu var?
Google seni arama sonuçlarından banladığında mahkemeye gidip kendini oraya koydurabilir misin?
Google'ın kuruluş feslefesinde reklama karşı olduğunu nereden çıkardın? Google bir şirket değil mi? Reklam almazsa parayı nereden kazanacak?
Yarın elbette 5 lerler, hatta 6 larlar.
Çünkü reklam veren sayısı giderek artacak, telefon ekranları büyüyecek vesaire...
Sen para vermediğin bir şirketin, para verenleri bırakıp sana bedava trafik göndermemesini rekabete aykırılık zannediyorsun.
Çok ciddi kavram kargaşaları var kafanda.
Bunlar hep ne iş yaptığımızı ve bu işin felsefesini tam bilmediğimizden kaynaklanıyor.
Bakın haberi aynen paylaşıyorum . Buna benzer bir sorundayız aslında . Burda shopingden avantaj sağlıyor bizde adwords ten avantaj sağlıyor.
Avrupa Komisyonu'nun Google'a kestiği 2,4 milyar euroluk rekor cezanın ardından şirket, alışveriş sitesinde değişikliğe gideceğini açıkladı.
Avrupa Komisyonu Temmuz ayında, Google'ın Google Alışveriş'e diğer alışveriş sitelerine kıyasla ayrıcalık tanıdığı gerekçesiyle rekabet cezası vermişti.
Google, Google Alışveriş'i ayrı bir şirket olarak yapılandıracağını açıkladı.
Şirkete göre böylece Google Alışveriş ve rakipleri bu sayede Google reklamlarında yer almak için eşit şartlarda rekabet edecek.
Avrupa Komisyonu diğer fiyat kıyaslama sitelerinden gelen şikayetleri 7 yıl boyunca değerlendirten sonra böyle bir karara varmıştı.
Diğer siteler, Google Alışveriş'in ortaya çıkmasının ardından trafiklerinin yüzde 90'ını kaybettiklerini söylüyordu.
Avrupa Rekabet Komiseri Margrethe Vestager Google'ın bu uygulamayı sonlandırmadığı her gün için küresel cirosunun yüzde 5'i kadar ceza ödemesi gerektiğini de açıklamıştı.
Avrupa Birliği verilerine göre Google Avrupa'daki arama motoru pazarının yüzde 90'ını elinde tutuyor.
Bak haberde ne yazıyor?
Google a reklam veren fiyat karşılaştırma siteleri var.
Mesela akakce, mesela ucuzu, mesela cimri...
Bu siteler bir alışveriş aramasında google a reklam veriyorlar ama ne kadar fazla tık başı para verirlerse versinler google sayfa yerleşiminde en üstte google alışveriş reklamları çıkıyor.
Bu rekabete aykırıdır, google adamlardan para alıp, sıralamada her zaman kendi alışveriş sonuçlarını üste taşıyor.
Ama sen google a para vermiyorsun, hangi rekabetten bahsediyorsun?
O zaman 3. sıradaki adam da google dava açsın 1. sıradaki adamı orada sürekli tutması rekabete aykırı diye )))