Adwords u tamamen kaldırsın demiyorum arama sonuçlarının üstünden kaldırsın diyorum , yani arama sonucu altında ve yan tarafta gene göstersin

Radikal bile sayılmaz ama dünya da ilk olabilir

Böyle bir düzenleme yapılması mümkün değil mi arama motorlarına.
Yürür yürür gerekirse google com tr engellenir yerli arama motorunun önü açılır.
Basit bir soru ile başlayayım))
Mesela devlet bir yasa çıkarsa, google algoritmasını manipüle edecek seo çalışmaları, backlink satışları, tanıtım yazısı satışlarını, link değişimlerini yasaklasa buna tepkin ne olurdu?
Maalesef kardeşim istediğin gibi bir düzenleme yapılması hukuken mümkün değil.
Google özel bir şirketin websitesi. Ve bu şirket amme hizmeti yapmıyor, on binlerce sunucuya insanlara bedava website sıralamak için para harcamıyor.
Amacı para kazanmak ve tüm ticari işletmeler gibi google da karını maksimize etmek istiyor.
Bu nedenle siz adsense yayıncılarının daha çok kazanmak için sayfa yerleşimini optimize etmesi gibi sayfasını optimize ediyor.
Mesela sen neden arama sonuçlarındaki reklamların kaldırılmasını istiyorsun?
Çünkü daha fazla hit alıp kendi reklamlarını gösterip ya da kendi malını satıp daha çok para kazanmak istiyorsun.
Yani senin bu düzenlemeden elde etmek istediğin amaç da kendi karını maksimize etmek.
Devlet senin karını maksimize etmek için google'ın karlılığını düşürecek karar alırsa bu adaletsiz ve hukuksuz bir karar olur.
İşin felsefesine gelelim.
1) Google'ın asıl amacı webmasterlara ziyaretçi göndermek, ya da reklam verenlere müşteri göndermek değildir.
2) Google'ın asıl amacı ziyaretçilere aramaları ile alakalı, beklentilerini karşılayacak sonuçlar göstermek.
3) Reklamlar da arama sonuçları da müşterilerin yaptıkları aramalarla ilgili olan sayfalar içinden kendi algoritmalarına göre sıralanıyor.
4) Website yapanın da, reklam verenin de google ın peşinden koşmasının sebebi insanların aradıklarını buldukları için google kullanmaları.
5) Google bir özel girişim ve kendi sayfasını tasarlama hakkına sahip, etik olarak da sayfanın üzerinde yanında ya da altında farketmiyor tüm reklamların yanında reklam ifadesini çıkarıyor.
Asıl sıkıntı webmasterların google kendilerine özel hizmet verdiğini zannetmesi.
Google webmasterları takmaz.
Senin imza kampanyan, eleştirin, talebin google'ın umurunda olmaz.
Tam tersine google starndartları belirler tüm webmasterlar bu standartlara uyar. (ssl kullanın der herkes ssl kullanır, siteleri hızlandırın der herkes cdn e geçer)
Google'ın müşterisi arama yapan kullanıcılardır, eğer kullanıcılar reklamlardan rahatsız olup tepki gösterirlerse ve google ı kullanmazlarsa google o zaman o reklamları oradan kaldırır.
Bir de o reklamlara o kadar takılma.
Bak bana ticari getirisi olan bir kelimede 3 sene birinci sıradaydım.
Aldığım hit günde 150 falandı. Sonra bir güncellemede ilk sayfadan düştüm.
Hemen adwords reklam çıktım, yüksek bütçe ve yüksek tık başı fiyat verdim, tüm gün 24 saat ilk sırada çıktım bu kelimede.
Aynı sayfaya site title'ındaki reklam metni ile reklam verdim ve aldığım hit günlük 20 leri geçmedi günlük kazanç 4 te bire düştü.
Yani reklam körlüğü diye bir şey var.
Siz adsense kullanıcıları sürekli reklamların yerini değiştiriyorsunuz, çünkü insanlar reklamların yerlerini ezberleyip oraya bakmamaya başlıyorlar.
Google reklamların yerlerini değiştirmiyor ve insanların %70-80 i reklam sonuçlarını görmezden geliyor.