Bu okula baktığınız bakış açısına göre değişir. Siz ticaret yönünden baktığınız için okul mantıken zaman kaybı oluyor. Ancak okul'a bilgi, kültürel, kişisel gelişim, dünyaya bakış açısı ve yaşıtlarla beraber olunan süreçte insanın iletişim yönünü geliştirmesi, sorgulama yeteneği vs vs vs gibi kavramlarla bakış açısını değiştirerek baktığımızda yazdıklarınız tamamen düz mantıktan öteye gidemiyor. Bu lafları ben taaa ilk okuldan beri duyuyorum. Bu maalesef eğitim sisteminin sonucu ve böyle düşünmeniz doğaldır. Hatta ben de böyle yorum yapmama rağmen okul'un zaman kaybı olduğunu (tam değil) düşünüyorum. Çünkü günümüzde herşey siyasi olduğu için okullar da bilimle değil siyasetle yönetiliyor. Örneğin çocukların bütün gün okulda olması gibi. Bu tamamen saçmalık çünkü insan çok yönlü bir varlıktır ve doğası itibariyle özgürdür. Siz onu tüm gün bir binaya hapsedemezsiniz.

Sonuç itibariyle yazdıklarınıza tamamen katılmamakla beraber okulun insanlardan çok büyük zaman çaldığı konusunda hem fikirim. Bu da okul sisteminden kaynaklanıyor. Yani okul insana hem eğitim vermeli hem de kendi ilgi alanlarına yönelmesi konusunda da zaman vermeli. Böylece girişimci okuluna da gidebilir, işini de yapabilir.