Eğer saç kökleriniz ölmediyse , saç dökülmeniz genetikse önleyemez ama durdurabilirsiniz .
2 Senedir saçım babam'dan dolayı dökülmeye başladı . Babam baya baya kel . Babadan oğula gelen DHT hormonu saça zarar veriyor ve kelleştiriyor . Çözümü ise Saw palmetto . Saw palmetto DHT Hormonunu bloke eden bir madde - ilaç . Tepe bölgem git gide açılıyor ve saçım dökülüyor moralim çöküyordu . Arkadaşlarım bile gidiyor diye dalga geçiyorlardı . 1 yıldır Xpecia for men adlı ilacı kullanıyorum . Evet dökülmeyi durduruyor . DHT Yi bloke ediyor . Ancak ilacı bırakırsam 1 ay sonra hepsi tekrar dökülecek . Ben ilacı uzun süre kullanmaya karar verdim . Saç ektirmeye karar verdiğim zaman ilacı bırakıp saçların dökülmesini bekleyeceğim ve sonra ektireceğim . İlacı ben kullanıyorum ve faydasını gerçekten görüyorum .
Tercih yapmak zorundasınız . Ya her ay Xpecia adlı ilaca 60 tl verip (
60 Kapsül var içinde günde 2 adet iciyorsunuz . 6 Ay sonra günde 1 ' e düşürebilirsiniz ) Saçınızı koruyacaksınız yada dökülmesini bekleyeceksiniz
Bende hergün medobyocomplex kapsül içiyorum. İçinde biotin, çinko vs. var. Ayrıca saw palmetto da var. Günlük 1 kapsül(160 mg saw palmetto) alıyorum. Bi etki yapmadı. Yanında haftanın 4 günü minoxidil kullanıyorum. Saç dökülmem azdı dursun diye aldım onuda. Avuç avuç döktü yanlar parlıyor artık

. Doktor ilk ay yapar diyor. 2. Aydayım geçmedi. Yarın gidip konuşacam tekrardan doktorla. Siz minoxidil kullandınız mı?