guvenmuven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kolay gelsin. Hocam biri iş yapacam diye ödeme aldı ama iş yapmadı üstelik telefonda da küfür etti. Ne yapabiliriz? Tc numarası telefpnu isim soy ismi ben de mevcut

Dostum ortada bir ticaret olduğundan 2 tür başvuru yapman gerekecek.

1- Hukuk mahkemelerine ödeme ve iş ile alakalı
2- Savcılığıa hakaretten dolayı başvuru yapman yani şikayet etmen gerekecek.

1-Hukuk mahkemelerinde tevzi bürodan dosyanı 140 liraya açtırıyorsun. ( paran ne kadar bilmiyorum kardeşim ama davan uzun sürecektir. )

2- Savcılığa hakaretten suç duyurusunda bulundun. Bunun hiçbir şekilde delili yok adamı çağırmadan bile savcı Takipsizlik (kovuşturmaya yer olmadığına dair karar) verebilir. o yüzden savcılığa başvurma zaman kaybı.

Hukuk mahkemesine başvur ama avukatla anlaşma yapma varsa avukat arkadaşın danış nedir ne değildir diye?

Ben cezanın en ince noktasını bilirim. Ama iş para (yani hukuk mahkemeleri, icra daireleri) olduğunda ben yokum.