doguhansubas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba herkese , 18 yaşındayım ve saçlarımda dökülmeler var ve bugün cildiyeye gittim saç dökülmesi şikayetimden bu ikinci gidişim bu arada verdikleri ilaçlar gram işe yaramıyor en sonunda farklı bir doktor mezoterapi'si son çare onunla dökülme büyük ihitmalle çözülebileceğini belirtti oda olmazsa kelliğin ilacı yok senin için dedi varmı aramızda mezoterapi ile saç dökülmesini önleyen veya farklı yollarla çözüm bulan.

bu arada metrobüste gelirken farkettim gördüğüm erkeklerden %60 ı kel resmen ülkece keliz
Ailede var mı kellik?

Benim de 17-18 yaşlarında başladı dökülmeye. şimdilerde merhum süleyman demirek gibiyim.

hiç ilaç vs. kullanmadım. bi ara bioxcin falan vardı baya meşhur onları kullanmıştım. o da bir süre için durdurdu ama sonra aynen devam...

birinden duymuştum. doğru yanlış çok araştırmadım.
çinko eksikliği saç dökülmesine neden oluyor.
ve çinko hayvansal (kırmızı-beyaz et, yumurta vs) ile alınıyor vücuda.
ama türkiye topraklarında çinko eksikliği genel görülen bir durum olduğu için türkiye'deki pek çok hayvan da yeterli çinko alamıyor bu da ne kadar hayvansal ürün tüketsen de eksikliği gidermiyor o yüzden kellik fazla demişti.
mesela şimdi düşündüm de karadeniz bölgesi doğu ve güneydoğuya göre dada az et tüketir ve kellik bu bölgede çok daha fazladır.

neyse konunun özeti çinko takviyesi yapılabilir. ARAŞTIRILMALI TABİİ.

ha ama aileden geliyorsa zaten. yapacak tek şey hepsi gitmeden bol bol saçlı halinizle fotoğraf çektirmek