arkadaşlar biraz destek olun artık kimse kıbrısta üniversite okumaya gelmesin diye yazıyorum.

ben şuan kıbrıstayım lefkoşada okuyorum. Siz siz olun kıbrısta ne okumaya gelin ne de düşünün.

neden mi?

benim şuan 3. yıllım ben kıbrısa geldiğim ilk yıl ev fiyatları, okul fiyatları, ve diğer zaruri ihtiyaçlar yetmiyormuş gibi ilk o yıl telefon ımeı kayıt zorunluluğu geldi. Sorun değil canımız sağolsun dedik yaptık.

ikinci yıl ev fiyatları biraz arttı tabi yine sorun değil dedik verdik.

bu yıl 3. yılda mecburi muhaceret işlemleri geldi. artık kıbrıs pes dedirtecek hale getirdi bizi. şöyle düşünün her öğrenci yıllık muhaceret yapmak parası ödemek zorunda. buda yetmiyormuş gibi hani eskiden ev kiralarken sözleşme yoktu. ev fiyatları neredeyse iki katı oldu.

oda yetmiyormuş gibi kıbrısta öğrencinin en çok tükettiği patates geçen hafta 25 tl fiyatı buldu. şuan güncel fiyatı 5 tl.

yani siz siz olun türkiyede ki kıbrıs okullalarının temsilciliklerine inanmayın.

onlara sorduğunda kıbrıs pahalı mı yok türkiyede ki bir çok yer ile fiyat aynı diyorlar.

türkiyede hangi il bu kadar pahalı olabilir?
ayrıca onu boşverin türkiyede ev fiyatları yüksek olsa dahi yurtlar var buradaki yurtlar şuan en düşük fiyat aylık 1000 tlden başlıyor oda lefkoşada.

yani kısacası kıbrısa geldiğim için pişmanım.