Senin ev sahibi ruh sağlığı olarak sıkıntılı sanırım.
Sene 2015. Evleneceğim zaman. İzmir Bayraklı'da bir ev tuttuk. Ev sahibi Suat Seren göğüs hastalıkları hastanesinde doktordu, dedik doktor adam akıllı başlı olur sorun yaşamayız, kiraladık.
Neyse anahtarı aldık, tekrar bir eve bakalım dedik.Bir baktık banyoda ışık yok.Hani lamba felan eksik değil, bildiğin lamba tesisatı hiç yok.En son kiracı çıkınca banyo komple tadilat yapılmış, lamba tesisatını sökmüşler ama tekrar geri koymayı unutmuşlar.

Her neyse aradık ev sahibini, adam "nasıl yok ya felan" dedi,inanamadı. Tadilatını yapan firmanın elektrikçisi geldi kırmadan dökmeden bir şekilde halletti.
Aradan geçti 2 ay, kış geldi.Kombi çalıştıracağız, kombi iptal bozukmuş. En son ki kiracıda çalışıyordu ayağı felan yaptı ev sahibi. Neyse servisi çağırdı 600 TL masraf çıktı, ödedim kiradan düştük. Fakat nedense bütün gün güneş alan evi bir türlü ısıtamadık.Yani kombi yanıyor, biz hala evin içinde 2 kat giyiniyoruz.Kendi cebimden tesisatçı çağırıp petekleri temizlettim, yine fayda etmedi.
Aradan geçti 8-9 ay, banyoda duvarın içerisinde boru patladı.Bakın duvar içerisinde.Neymiş efendim sorumlusu bizmişiz.Yani 15 senelik dairede, duvarın içerisindeki borunun patlaması bana denk geliyorsa benim ne sorumluluğum olsun. Doktor beyle epey bir tartışma yaşadık, bu arada günler geçiyor duvar suyu çeke çeke kabarmaya başladı, duvarın boyası evin içine dökülmeye başladı.En son sinir oldum, hem ev sahibine hemde emlakçıya 10 ay dolunca çıkacağımı belirttim. Neymiş efendim ev sahibi doktor bey kredi ödüyormuşta, kontrat dolmadan çıkamazmışım.Beni genç görünce ezeriz sandılar herhalde

Bizim şirketin avukatında şahsi vekaletim olduğu için avukat aracılığı ile hem ev sahibine hem emlakçıya evdeki sorunları ve görüşmeleri öne sürerek kira sözleşmesini fesih ettiğime dair ihtarname gönderdim.Noterden resmi ihtarı alınca ciddiye almaya başladılar olayı, işte hemen yaptıralım banyoyu felan. Tabi iş işten geçti.
Nitekim ben evi ayın ortasında daha içerde 15 günlük kiram varken boşalttım.Emlakçı kiralık afişi asmak için yalvardı resmen. Bende "benim kiram biter anahtarı teslim ederim, depozitomu ödersiniz o zaman ne asmak istiyorsan as" dedim. Belki 15 günde 5 kere aramıştır emlakçı, lütfen asayım ev boşken o ara kiracısı belli olsun diye. Bu arada depozito konusunda da oyalamaya çalıştılar hem emlakçı hemde doktor bey el birlik, yer miyim.
Bazı ev sahipleri o evin dünyada tek ev olduğunu ve çok değerli olduğunu düşünüyorlar, onlardan uzak duracaksın.