Uzun zamandır konularda okuyamadığım güzel bir yorum. Güzel bir mesajı işi bilen, aklı başında nadir kişiler yazar

(Katılmadığım tek nokta rakip analizi. Benim için vakit kaybıdır.

)
------------------------------------------------------------
Büyük bir dalgalanma mı var?
Bunu bazı kişilerle sohbetlerimizde konuşmuştuk.
Milyarlarca web sitesi ve alt sayfaları var.
Google artık şişti. Nereye kadar database tutacak?
Başta yeni siteleri sıralamaya almıyor. (İndex alması farklıdır, sıralamaya girmesi farklıdır.)
Diyelim bir güncelleme yaptı. (Sadece arama motoru olarak bakmayınız. Google Chrome güncellemeleri bile sıralamaları değiştirmektedir.)
Ali'nin sitesine 1 hafta sonra ceza uyguladı. Velinin sitesine 1 ay sonra, Başka birisinin sitesine ise 6 ay sonra cezayı kesti.
Millette sanıyor ki her gün güncelleme yapıyor.
Google bir güncelleme sonrası tüm sitelere aynı anda aynı işlemi uygulamıyor. Bazı sitelere tolerans gösteriyor. Bekliyor, Bekliyor ve sonra cezayı kesiyor. (Belki 3-6 ay veya 1 yıl geçmiş.)
- Şimdi Ali sitesinde güncelleme ile alakalı düşüş yaşayıp 1 hafta sonra güncelleme nedeni ile düşüş yaşıyorum diye konu açıyor.
- Velide 1 ay sonra güncelleme nedeni ile düşüş yaşıyorum diye konu açıyor.
Sonrada bu konuları okuyanlarda algı şu yönde.
Google her gün güncelleme yapıyor.
Google güncellemeleri gizliyor.
Yok daha neler?
Google senin benim 3-5 ziyaretçimemi göz dikti. Günlük milyon ziyaretçileri olan haber sitelerine niye tolerans göstermesin?
Senin kıytırık sitenin ziyaretçin 200-300 kişi ve Adsense kullanıyorsun.
Haber sitesinin ziyaretçileri 1-2 milyon kişi ve Adsense kullanıyor.
Bunu unutmayın, Google bir arama motoru olmasından önce ŞİRKETtir.
ŞİRKET olarak para kazanmak için hangi siteye tolerans gösterir.
kıytırık siteye mi? Milyonluk ziyaretçisi olan siteye mi?
Eskiden REKLAM olan kısım koyu yeşil arka plan idi.
Ziyaretçilerin reklamı ücretli zannederek tıklamaması bile şirket olarak düzenlemeye gitmesine neden oldu.
Üstte veya altta REKLAM olan kısım neredeyse fark edilemeyecek kadar deişiklilik yapmaları sonucunda reklamların tıklanma oranları arttırılıp normalde reklam altında ki 1. sırada olan sitelerin ziyaretçi sayılarını bile düşürmüştür.