AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek dikkat edilmesi gereken yatırımı eşit yapmanız...
Çünkü yarın biri anlaşamıyoruz diye dava açsa, mahkemece satışı gerçekleşir ve 1 koyan da 1000 koyan da eşit pay alır.
Açık arttırma ile yok pahasına satılır gider. Bu yüzden yatırımı mümkün oldukça eşit yapmanız gerek.. Kilit nokta burasıdır.
Aslında yatırımlık pek bir şey kalmadı hocam, annem ve dayım yaklaşık 10 yıl önce bir bina yaptı, 2 daire var totalde paylaştılar bitti gitti durumu var ancak şu an anlaşmazlık çıkartılıyor, yok vay efendim merdiveni ayıralım yok vay efendim orta kat değil de ana mesajda bahsettiğim oturma izni olmayan bodrum kat senindi kavgaları var. Olay bundan ibaret Bundan sonrası için dediğiniz gibi eşit bir paylaşmaya gidilmeli.

Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben olayın içinde bulunduğum kadarını biliyorum hocam, üzerinden seneler geçti. Arsa payı iki dairesi olan bir yeri satıp ortak bölüşecektik, anlaşmazlık oldu, o zamanki araştırmamıza göre ortaklardan biri bile arsayı satmak istese sadece kendi payını değil tüm arsayı satıp ortaklara payları kadar bölüştürme hakkına sahipti. Tabi bu gibi durumlarda ************** vs. olmaması için işin içine ekspertiz falan da giriyor.
Teşekkür ederim bilgiler için hocam, sağolun vakit ayırdığınız için.