Söylemek istediğim şey hakkında elbet daha önce düşünülmüş, üstünde çalışmalar yapılmış ve olumlu/olumsuz bir karara varılmıştır diye düşünüyorum.
İnternet üzerinde olmanın verdiği bir nebze rahatlığında katkısıyla az veya çok miktar farketmeksizin, geçmişte oduğu gibi günümüzde de dolandırmaya yatkınlık çok fazla. Ürün/hizmet verip ödeme alamayanlar ve ödeme yapıp hizmet/ürün alamayanların konularını tekrar tekrar görmekteyiz.
Bu sorun için ödemenin kredi kartı veya havale ile gerçekleştirilebileceği, r10'da yeni bir güven ekibi kurularak bu ödemeleri onların takip edeceği bir sistem kurulamaz mı?
Mesela Müşteri ad,soyad,kimlik no, hizmet tanımı, tutar, gibi bilgilerini girecek ondan sonra sistem otomatik bir referans kodu oluşturacak ve satıcıya bildirim gelecek bilgiler, görüp ödemeyi onayladığında kredi vartı veya referans numarasına havale/eft yaparak ödemeyi gerçekleştirdiğini onaylayacak. Tabiki para bu sırada r10'un sahip olduğu bir banka hesabına aktarılacak. Her iki tarafta anlaşıp ticaret sorunsuz gerçekleştiğine dair onay verdiğinde güven ekibinden veya mod görevli ödemeyi onaylarak ticaretin sonlanmasını sağlayacak.
Baştada belirttiğim gibi böyle bir sistemin üzerinden düşünüldüğünü düşüyorum. Çok fazla ticaret olduğu için ticaretler belirli saatler belirlenerek işlem listesine sıraya koyulabilir. Bu noktada yönetimin izlemek istediği yol, almak veya almamak istediği sorumluluk, düşünceleri nelerdir merak ediyorum.
@Coskun;