Ben size kısaca tecrübelerimi söylemek isterim. Uyup uymamak size kalmış.
Artık kelimeye link almak son derece yanlış. Özellikle bazı arkadaşları görüyorum, 3 taneye kadar link alabilecekleri söyleniyor ve onlar da o hakkı sonuna kadar kullanıyorlar. Oysa 3 hak şöyle kullanılmalı bence, 1 - sizin sitenizin adresi, 2- alakalı ama oldukça otoriter, mümkünse yabancı bir site adresi, 3- google da kelime aramasına ait link.

Mesela ben backlink.com.tr için çalışma yaparken mutlaka bir SEO sitesine bağlantı veriyorum. Bu bazen seozeo oluyor, bazen alakalı bir makalenin ingilizce linki.

Açık adrese link almaya çalışın. Bu hem kelimede link yoğunluğu yaratmıyor.
Kişisel blog siteleri her türlü arama için bulunmaz bir kaynak bence. Web işi yapan kişisel blogların etkisi inanılmaz oluyor. ( değerleri iyi olmasa dahi. )
Tanıtı yazısı alırken sadece arama motoru mantığıyla düşünmeyin, o siteden size hit'de gelebilir. Hatta gelmelidir, buna dikkat edin. Bu aşamada sitenin aramalarda iyi yer alması önemlidir. Başlıkları ve yazıyı ilgi çekici hale getirin.

Değerleri yüksek diye alakasız sitelerden tanıtım almayın, inanın zarar görürsünüz. Türkiye'nin en güzel sitesi de olsa oradan gelen ziyaretçi sitenize girip çıkıyorsa sizin için negatif etkidir. Analytics hesabınızı bu konuda sık sık takip edin.
Dofollow - Nofollow ayarını yapın. Para veriyoruz, ille dofollow olacak demeyin. Gidin %50 nofollow link alın. Farkı göreceksiniz. Çok ziyaretçi çekeceğine inandığınız yazıya özellikle nofollow ekleyin.
Kişisel tecrübelerim bunlar, kullanıp kullanmamak size kalmış.