Raid eskidi mi ya? Bir ara çok modaydı. Ben mi geçmişte kaldım acaba?
Şöyle bir cihaz alıp arada aktif ederek yedeği aldıktan sonra sistem ile olan bağlantısını kessem nasıl olur? sizin dediğiniz gibi ve sanırım yedekleme hariç sistemde olmayacağından daha güvenli olur.
https://tr.aliexpress.com/item/-/32790579022.html
Evet gold ve black disklerde var biliyorum ancak onlar benim için erişilebilir fiyat aralığında olmadığı için hiç yazma gereği duymadım, zira red için biraz daha eklemek yeterken diğerleri 2 katından fazla fiyata sahip.
Raid eskidi demedim, yazılımsal raid yapmayın dedim. Battery cache destekli iyi bir raid kartınız varsa elbette raid yapabilirsiniz, fakat ev kullanımı için oluşturulmuş bir sistemde bu masraflı ve zor olacaktır. Kullandığınız bilgisayar bu tür ileri seviye disk yapılandırmaları için tasarlanmamış.
Yedeklemeyi kasa içerisindeki ayrı bir diske de yapabilirsiniz, linkte verdiğiniz disk dockları da kullanılabilir. Sadece yedekleme yapacağınız anlarda disk aktif olacağından sürekli çalışıp yıpranmamış olur. Yalnız disk dock'u kullanacaksanız veri aktarım hızı daha yavaş olabilir, usb 3.0 destekli bir dock'ta maksimum 100-110 mb/s civarı aktarım hızına ulaşılabilir, tabi diskin modeline göre ve aktaracağınız verinin parçalı yada tek parça olmasına göre bu hızlar değişebilir. Direk sata 3 porttan bağlarsanız diskin maksimum hızlarında aktarım yapabilirsiniz.