Arkadaşlar. Ben 3 ayda bir çerez parası adsense getirisi olan bir web sitesine sahibim. Bahsettiğim sitenin domain yaşı şuan 5 yıl falan oldu. Domain authority değeri 27 olarak görünüyor sitenin. Burada yayınladığım makalelerim çoğunlukla ilk sayfadan giriyor listeye.
Ancak bir taraftan da yeni bir domain satın aldım. Yaklaşık 3 ay var yok domain yaşı. Site tam olarak 1.5 ay önce aktif oldu. İçerisinde 40-50 adet makalem var. Başka bir proje olarak aynı geliri elde ederim diye düşünüyordum. Çocuklarla ilgilenirken falan zor oluyor ama 2 günde bir falan bazen günde 1 kez yeni makale yayınlıyorum.
Makalelerde optimizasyon kurallarına uymama rağmen, makaleler ancak 4-5 hatta 6.sayfalardan listeleniyor. İlk sayfadaki makalelere bakıyorum, ne kural var, ne bir anlatım. Hatta sadece resimlerden oluşan bir site var ilk sırada.
Sormak istediğim şu; bu projeyi sonlandırmalı mıyım? Yoksa yılmadan makale eklemeye devam mı etmeliyim. Şu an odak kelimelere göre bakıyorum günde 10-15 tekil kullanıcı ancak geliyor organik olarak.
Sosyal ve backlink olayına daha girmedim. Nedeni de şu; siteyi en azından yarı bir şekilde bitirmek istiyorum. Sosyal' den çektiğim kişiler en azından sitede içerik dolgunluğu olarak etkilensinler diye böyle düşünüyorum. Eksiklerim var. Yaklaşık 3-5 ay sürebilir bu süreç. Neler önerirsiniz?