Bu konuda ben de muzdarip durumdayım. Bir şeyi arıyorum saçma sapan şekilde sözlük onedio ve haber siteleri çıkıyor. Aradığım şeyin bunlarla hiç alakası yok ama konu içerisinde veya spam olarak hit çekme amaçlı çöp yazılar var. 2-3 hatta 4-5 sayfa geride aradığım şeyi bulabiliyorum. Tamamen vakit kaybı yaratıyor.
Bu durum tabi ki sitelerimi de etkiliyor. Örneğin tamamen insanların yararına 1200 kelimelik bir makalem var 2010 da yazılmış ve ara ara güncellenen türden. 1500'e yakın insan yorum yapmış ile iletişim kurulmuş, uzun uzun konuşulmuş. Gel gelelim site ilk sayfa ilk üç sırada değişerek yer alırken şimdi ilk 100'de bile değil. Zaten kelime de ilk sayfa da sözlük, bir iki gazetenin 300 kelimelik çöp yazısı, Onedio nun yine sağdan soldan araklanmış 300 kelime bile olmayan neredeyse sadece fotoğraf bulunan çöp yazısı (kullanıcıları bile yazıyı çöp ve fotoğraf sadece diye yorumlama yapmış), bir iki tane yine 400-500 kelimelik üstün körü yazılmış çöp yazı. Benim makale yok

benimkine benzer nitelikte değerli ve uzun makale yer alan sitelerin de makaleleri ortada yok. Hani kullanıcı dostu özgün yazılar ve Google?
İyi bir alternatif olsa bırakır geçerim. Ecosia bile Google dan daha iyi bir alternatif gibi duruyor, aramayı doğru sonuçlar çıkartma anlamında.
Aynen katılıyorum
https://www.ecosia.org/ çok daha doğru sonuçlar çıkarıyor.