merhaba.
son günlerde yaşanan facebook videolarının yavaşlaması ile alakalı şuan için herhangi bir çözüm yok, ok.ru kaynağı da tekrardan patlamıştır tarayıcı engeli ile karşılaştık fakat ios üzerinde çalışması dolayısı ile araştırmalarımı sürdürmekteyim.
herhangi bir güncelleme çıkması durumunda buradan yada özel olarak dönüş sağlarım.. ödeme yöntemlerine kolaylık açısından btc/eth/papara ve kredi kartı (taksit mevcut) eklenmiştir.

11.11.2018 güncellemesi
arkadaşlar yaptığım araştırmalar sonucunda ok.ru videolarının içerisinde sadece ok.ru geçen bir domain üzerinde çalıştığını tespit ettim. koydukları tarayıcı engelinde bir açık mevcut ve bu açık sebebi ile içerisinde ok.ru geçen bir domaine sahipseniz videolar çalışmaya devam ediyor. başka bir alternatif yöntem bulamadım.

facebook videolarına gelecek olursak, kapalı gruba yüklenmiş olan videolardan sadece 360p olanı problemsiz çalışıyor 720p ise çok geç açılıyor.
ben facebooktan bakıyorum neden hızlı açılıyor diyecek olursanız sizin tarayıcıdan girip açtığınız videonun linki size özel bir link. başkasında çalışmıyor.
profile yüklenmiş gizli videoların oynatımı ile alakalı da problem mevcut. 720p açılmazken 360p sorunsuz açılıyor.
profile yüklenmiş gizli olmayan videolar ise herhangi bir problem olmadan hızlı bir şekilde açılıyor (2 hesapta test ettim sıkıntı yoktu fakat bazıları hala yavaş diyor).

herhangi bir çözüm bulabilmişte değilim, bulabileceğimi de pek sanmıyorum tek çare gizli videoları 360p olarak oynatmak olabilir. eğer ok.ru kullanmak istiyorsanız sonu .ru olarak biten ve içerisinde ok.ru geçen bir domain almanız gerekmekte. önerir miyim, önermem çünkü yarın öbürgün tekrar patlama ihtimali çok yüksek. ben yine de kullanıcam derseniz godaddy de .ru domainler için pasaport istiyor isimtescil istemiyor fakat baya yüksek fiyat çekiyor. domaini nereden bulacağınız size kalmış. kullanacak olursanız playerin ok.ru isimli domaine kurulması gerek ek olarak o domain tr bir sunucuya bağlı olmalı.

unuttukları bu açık kısa sürede engellenebilir patlayabilme olasılığı yüksek.