MrtbtL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 bin lira taahhütümüze Albaraka suan %1,5 aliyor. Diger bankalar %2 den asagi degildir. Kaldiki bankalar kucuk esnafin kanini emiyordur. Bence 25 kurus goze batmamali. Batiyorsada nakit alisveris yapilmali.

Gereksiz bir konu olmus.
görüşünüz için teşekkürler. göze batan 25 kuruş değil, yapılan davranış. herkes kendi cephesinden bakarak konuşuyor. kitabına kuralına uygun olan neyse o olmalı bence. kaldı ki dediğiniz gibi %2 hatta %3 bile kesse banka benim içtiğim sigara 10 lira, %3'ü 0,30 tl yapar. 30 kuruş yani. neden 50 kuruş kesiyor? neden karını "kan emicilik" olarak nitelendirdiğiniz bu durumu kullanarak 20 kuruş daha artırıyor? bankaların "kan emici" olduğu konusu tartışılır ama yaptığım bu kaba hesap "banka beni emdiği için ben de sizi daha fazla emiyorum." demek değil midir?

ByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu dışarda söylediğinde " 50 kuruşun lafını mı yapıyorsun, 50 kuruşluk adamsın" derler kardeşim. Böyle bir ülkede yaşıyoruz.
bu mesajı alıntılayarak tespitimi yazmak istiyorum. konudaki cevaplarda benimle aynı fikirde olan daha çok insan var. ama en çok beğeni alan cevaplar benimle aynı fikirde olmayan arkadaşların cevapları. şimdi bunu görünce kendi kendime düşündüm, dedim ki: "ülkemiz." haksızlığa karşı olan insanlar hep seslerini çıkarabilen insanlar. 50 kuruşun lafını yapmayıp da yapılan haksızlığı kabullenenler ise gerçek hayatta da olduğu gibi görüş bildirmeye bile üşenip onaylayıp geçmişler sadece. naçizane düşüncemdir.