Ekmek alırsan, süt alırsan, kuruyemiş, şarküteri alırsan kredi kartına komisyon almaz hiç bir market.
Sen sigaradan başka bir şey almıyorsun belli ki...
Ne yapmak istediğin, bizi ilgilendirmezse, kredi kartı kullanıp kullanmaman bizi ilgilendirmezse, neden konu açtın o zaman bizi ilgilendirmeyen konu hakkında?
Sen ticaret yapıyorsun.
Beğenmiyorsan, fiyat fazla geliyorsa büyük marketlere git oralardan al.
Neden esnafı şikayet ediyorsun senden daha çok kar ediyor diye.
Empati diye bir kavram vardır. Ve sizin yaşınızdaki jenerasyonda az bulunuyor.
Banka ve esnaf arasında olanlar beni bağlamaz yazmışsın.
Bağlıyor ki gelmiş buraya konu açmışsın.
Tekel bayi gibi gelirinin büyük bölümü sigara ve alkolden gelen bir ticarethane kredi kartına vade farkı koyar.
Bunu biliyorsun, kimisi 25 kuruş kimisi 50 kuruş kimisi 1 lira koyuyor.
Çünkü herkesin maliyeti farklı. Hangisi işine geliyorsa oradan alırsın.
Sanki bebeğine süt almaya kalktın da kredi kartından komisyon aldılar gibi şikayet ediyorsun.
Sigara bu keyfine alınan bir mal. Vadeli ödeyecekseniz vade maliyetine katlanacaksınız.
Ya da vade maliyeti olmayan bir yerden alacaksınız.
Adam tekel ürünlerinde hiç üzerine vazife olmadığı halde size vadeli satış yapıyor, Allah Razı olsun diyeceğinize neden vade farkı alıyorlar diye şikayet ediyorsunuz.
hocam, sigara içmek kanunlara göre suç mu? sigara içmek, beni kötü insan mı yapıyor? neden bu kadar takıldınız sigara kısmına, onu anlamadım. keyif vermesi ya da zaruri olması falan filan bunlar olayın aslını değiştirmez. bunu anlatmaya çalışıyorum ama gerçekten anlatamıyorum. zaten elimden geldiğince komisyon kesmeyen yerlerden alırım sigarayı eğer kredi kartıyla alacaksam. konu hakkındaki görüşleri merak ettiğim için konu açtım. konuda "kredi kartı kullanmalı mıyım? sigara içmeli miyim?" diye sormadım. ve ayrıca esnafla banka arasındaki sözleşme anlaşma her neyse beni bağlamadığı ve bağlamamasına rağmen bu sözleşmedeki miktarlardan tutarlardan etkilendiğim için bu konuyu açtım. lütfen kelime oyunlarıyla garipleştirmeyelim olayı. gerçekten fikirlerimizi akıl ve mantık süzgecinden geçirerek yazalım buraya. ben bir konu hakkında konuşmak için konu açtım. kendimi karalamak için değil. emin olun yeni jenerasyonun birçok özelliğinden ben de şikayetçiyim. empati yapamayan bir insan olmadığımı düşünüyorum. "
Adam tekel ürünlerinde hiç üzerine vazife olmadığı halde size vadeli satış yapıyor, Allah Razı olsun diyeceğinize neden vade farkı alıyorlar diye şikayet ediyorsunuz." demişsiniz. üzerine vazife olmaması ne anlama geliyor? zaten müessesesinde bulunduruyor bu adam kredi kartı hizmetini. bulundurmak zorunda çünkü insanların çok büyük bir kısmının kredi kartı kullandığı bu devirde kredi kartıyla satış yapmazsa batar.