1)Bankanın yaptırımının cezasını halk ödemek zorunda değilse banka kartı, kredi kartı kullanmamalısın.
Sen de o esnaf da kredi kartı sözleşmesi imzalarken bir ton maddenin altına imza atıyorsunuz.
Oralarda bunlar hep yazıyor işte.
2) Paran yokken sigara içmek istiyorsun.
Ve paran olmadığı halde bankanın parasını yani bankanın sana açtığı krediyi kullanarak ödeme yapmak istiyorsun.
Bu ödemenin karşılığında banka senden de esnaftan da faiz alacak.
3) Sen ekstren geldiğinde o çekilden 10 liraya %6 kredi kartı faizi ödeyeceksin.
O esnaf da bankadan %3 eksik para alacak.
Peki senin paran yok diye esnaf neden karından fedakarlık etsin.
4) Sigaryı içmek isteyen, keyif yapmak isteyen sensin. O yüzden elbette bu maliyet senin üzerine yıkılacak.
Oradan süt aldığında, bisküvi,i ekmek, sucuk aldığında herhangi bir komisyon yansıtılmıyor.
Yani neymiş maliyet halkın üzerine değil, parası olmadığı halde keyif yapmak isteyenlerin üzerine yıkılıyormuş.
Aslında TEKEL cilere bu konuda cezalar kesilmeli.
Sonra hepsi kredi kartını kapatıp nakit çalışmalılar.
Çünkü bizim insanımıza iyilik yaramıyor...
1) banka kartı kullanmak da kredi kartı kullanmak da benim insiyatifimdedir. ben "bu kredi kartını kullanırsam sigara alırken esnafın kafasına göre koyduğu farkı ödeyeceğim." diye bir maddenin altına imza atmadım.
2) paramın olup olmaması ve bu durumda ne yapmak istediğim sizi ilgilendirmez.
3) benim kullandığım kredi kartında zamanında ödeme yaptığım zaman ben faiz falan ödemiyorum. esnaf benim param yok diye değil, müşterilerine kredi kartı hizmeti sunarak bir portföy oluşturmak istediği için karından fedakarlık edecek.
4) ben bankadan aldığım hizmet doğrultusunda kendi keyfimin kahyasıyım. bu şekilde objektif olmayan öznel bir bakış açısıyla yaklaşarak maalesef ki bu konuya anlaşılırlık getirilemez. keyif keyif diye üstüne bastınız durdunuz. hadi geçelim keyfi, kredi kartıyla ekmek almak istiyorum. bu durumda ne oluyor? gerçekten bilmediğim için soruyorum, ne oluyor?