sadece kredi kartına olsa iyi. bizim burda banka kartına bile alan var. birde 50 kuruş değil 1TL alıyor. banka kartında vade diye birşey yok. peki neden alıyorlar? çakallık işte. birisi şikayet etti. şikayet sonucu adama 5000 TL ceza kesildi. eğer haklıysan savunacaksın. ama kredi kartı olayını bilmiyorum. ki yıllardır hiç duymadım komisyon alındığını, bu yıl ilk defa bunları duyuyorum.
Banka kartından komisyon alınmadığını nereden çıkarıyorsun?
Kartla ödedin mi işin içine komisyon girer. Banka kartı ile deme eft ve havale gibi değildir, para senin hesabından direk adamın hesabına geçmez.
Adam güzellik yapmış bir de ceza ödetmişler. Artık o çevrede hiç bir dükkan kredi kartı ile tekel ürünü satmaz. Paşa paşa herkes nakit öder.
Büyük marketler ve benzin istasyonlar bankalar ile farklı anlaşmalar yaparlar ve çok büyük cirolar yaparlar.
Bu cirolar içinde sigara minicik bir yer teşkil eder o yüzden onlara koymaz.
Onların banka komisyon oranları çok daha düşüktür, ve sigara onların ana ürün kalemi değil.
Ama sadece tekel ürünleri üzerinden ticaret yapan adamın küçük kar marjına peşin para bağlayıp fark almadan vadelendirmesi ahmaklık olur.
Bir de madem bu 50 kuruşlar 1 liralar bu kadar büyük paralar sizin için.
Hangi akla hizmet sigara içiyor bu arkadaşlar?
Sigaraya 50 kuruş fazla veremeyecek adamlar neden sigara içer?
Günde 2 paket içsen hepsinin kartla alsan ayda 60 lira farkeder.
Madem 60 lira büyük para sizin için, neden sigara içiyorsunuz kardeşim?