Merhaba. Cubase 7 kullanmanızı öneririm. Şu anda Pro Tools yazılımı ile birlikte profesyonellerin kullandığı iki müzik yazılımından bir tanesi. Pro Tools mac bilgisayarlarda kullanılıyor, Cubase ise Windows'ta. Bu arada kayıt kalitesi direkt olarak kullandığınız ses kartıyla da ilgili. Ben yaklaşık 20 yıldır kayıt işleriyle uğraşıyorum. Cubase kurduktan sonra VST Enstürman olarak bilinen ve gerçek enstrüman sesleri ile şarkılar yazabilmeye imkan tanıyan enstrümanları da internetten indirebilirsiniz. Cubase ile birlikte de bazı enstrümanlar gelmekte. Cubase kurduktan sonra çok kolaylıkla zorlanmadan tüm ayarları yapabilirsiniz. Çünkü ana ekrandan her ayara ulaşmanız mümkün. Sizi menüler arasında dolaşrmıyor. Bununla birlikte Youtube üzerinde de bolca video bulacaksınız. Mikrofonunuzu tam bilmiyorum ama profesyoneller klasik gitar kayıtlarında genellikle gitarın gövdesine monte edilen mikrofonları kullanıyorlar. Çünkü ağaca temas eden mikrofon en ince tınıyı yakalayabiliyor. Kaydı altıktan sonra EQ ayarlarınızı da biraz kurcalamak gerekebilir.