Hocam bankaya parayı vadesiz olarak da yatırsan banka o parayı kendi içinde faizli bir şekilde işler. Yoksa niye bankalar bunla uğraşsın? Ama bizim açımızdan sorun olmuyor. Çünkü ben o parayı faiz amaçlı yatırmadım. Aynı şey gibi düşünün. Bir yandan devletin kasasına faiz ile yüksek miktarda para giriyor. Bir yandan da işini yapan imama maaşı yatıyor her ay. Bu imam faiz var bu maaşın içinde deyip almayacak mı parayı? Burada asıl olan amaç. Her şey sende bitiyor yani.
Aynen bende onu anlatıyorum ben istemediğim sürece banka bana faiz veremez aksini iddia eden arkadaşlara bende küçük bir örnek vereyim.
200 TL fabrikadan çıktıktan sonra bir işçiye maaş olarak ödendi o maaşla işci bir genel eve gidip bir hayat kadını ile birlikte oldu bu hayat kadını o parayı kendisini satan adama verdi bu adam bu para ile uyşturucu ve silah aldı silah satan ve uyuşturucu satan kişi bu parayı bankaya yatırıp faiz aldılar.
Şimdi bir çop teneksi bulup tüm paralarınızı yakın çünkü para bu mantığa göre haram olacaktır.
Ben bankadan faiz almadıktan sonra banka bana faizli para vermez benim paramı işletemezde burada yanılıyor insanlar banka kendi mevduatını işlete bilmesi için bu paranın garanti altında olması gerekir bunu garanti altına almak içinde mevduat yani vadeli hesap vardır. bankalar tüm vadeli hesapları kapatsınlar madem benim gibi çalışanlardan para kazanabiliyorlar yapsınlarda görelim.