Bence komunist sistemin tarifini yapmışsınız hocam. Ama sizin komunizm taraftarı olduğunuzu sanmıyorum. Amacım faizi savunmak değil. Sadece faizin olmadığı bir dünyanın hiç de iyi bir dünya olmayacağını düşünüyorum.
Onu kastetmedim hocam. Bankaların hiç kullanılmadığı bir düzene itirazım olmaz. Kazandıklarınızı altın yapıp toprağa gömersiniz. Bankalar güçlenmemiş olur. Bankaya para yatırmak onları güçlendirir. Karşılığında faiz vermemesi daha da işlerine gelir.
Bankalar benim işime geliyor eğer her müşteri benim
yapabildiğimi yapsaydı bankayı bir depo gibi kullansalardı bankalar güçlenmezdi burada bankaları güçlendiren ben değil faizle kredi çeken para çeken hatta kredi kartı kullananlardır.
Ben 4 adet kredi kartımı iptal ettim en düşük limitli olanı 4600tl idi eve kredi kartı kullanıyorsanız banka güçlenir doğru. ama kullamak zorunda idim çünkü kredi kartsız İnternet,den alışveriş yapamıyordum şimdi banka kartı ile de yapabildiğim için ihtiyaç duymuyorum ama o zaman bile harcadığım kadar tutarı kesim tarihi gelmeden bankaya ödüyordum yani bankanın hiç sevmediği müşterilerinden biriyim.
Ben istemesem banka benim paramdan para kazanamaz vadeli hesap olmadığı sürece bu paranın garantisi yoktur banka için ben istediğim zaman kullanabildiğim için banka bana risk gözüyle bakacaktır.
Fakat amcam almış 5000tl kredi kartı 1500tl maaşı var bitirmiş limiti aldığı para minimum ödemeye anca yetiyor işte bu tip insanlar bankaların en sevdiği insanlardır bankaları güçlendiren insanlar bunlardır ben değilim emin olun.