Faize her türlü karşıyım, hatta belki basit gelecektir ama, bir kadının ojesini başka bir kadının sürmesini ya da bir ahlaksızın yere salladığı çöpü, bir başkasının temizlemesine de karşıyım.
Ama tüm bu sistemin başı faiz ve detaylarına bağlanmış. Ve bu sistemi başka bir şeye çevirmek mümkün değil artık.
Al gülüm ver gülüm de, günümüz şartlarında mümkün değil gibi görünüyor.
Günümüzde faiz olmasa diye birşey olamıyor, malesef olur.
Faiz hiç olmasaydı çok ama çok güzel olurdu o kısmı kesin.
Birinin milyonları olup yiye yiye bitiremezken, binlerce insan aç yatağa girmezdi mesela.
Bence komunist sistemin tarifini yapmışsınız hocam. Ama sizin komunizm taraftarı olduğunuzu sanmıyorum. Amacım faizi savunmak değil. Sadece faizin olmadığı bir dünyanın hiç de iyi bir dünya olmayacağını düşünüyorum.
Varsayıma gidecek olursanız sizin dediğinizden şunu anlıyorum bankanın tüm geliri faiz vs.. dir dolayısı ile yatırdığınız paranız ister istemez faizli para ile karışacaktır.
Doğrumu anladım

varsa bir hatam düzeltin lütfen
Onu kastetmedim hocam. Bankaların hiç kullanılmadığı bir düzene itirazım olmaz. Kazandıklarınızı altın yapıp toprağa gömersiniz. Bankalar güçlenmemiş olur. Bankaya para yatırmak onları güçlendirir. Karşılığında faiz vermemesi daha da işlerine gelir.