Vova.com yakın zamanda açılan uzak doğu merkezli bir eticaret platformu. Çalışma prensibi aliexpress sistemi ile aynı. Küresel çapta tanıtım ve reklam faaliyeti için güzel bir kampanya başlattı. Arkadaş davetiyesi ile gelen her kişiye ücretsiz ürün hediye ediyor. Seçeceğiniz ürün kapınıza kadar ücretsiz geliyor.
Sayfada yer alan onlarca ücretsiz ürün arasında seyahat şarj cihazı, çeşitli kulaklıklar, saat, cüzdan, çanta, çiçek tohumu, masaj aleti vs. faydalı ürünler bulunuyor.
Ücretsiz alışveriş için davetiye :
https://goo.gl/dVv8Az
Refsiz Link Site:
https://vova.com
Davetiye ile üye olduktan sonra vova uygulamasını indirin, ücretsiz ürünler kısmından istediğiniz ürünü seçin ve siparişinizi verin.
Siparişinizin son aşamasında sizden kart bilgileriniz istenecektir. Sanal kart veya kullanmadığınız hesaba bağlı bir kart var ise içine 1 lira yükleyebilir ve siparişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem doğralama amacı için yapılıyor ve çekilen cüzi miktar 15 dakika içinde iade ediliyor.
Vova'dan mesaj var arkadaşlar.
Vova hakkındaki konunuza aşağıdaki bilgileride eklerseniz sevinirim, herkesin aklındaki sorular cevaplansın diye hazırladım.
''Canlı desteğe bağlandığınızda karşınıza çıkan temsilcilerden biri olarak bunları yazıyorum. Normalde yazmayacaktım fakat sürekli aynı şikayetler ile canlı desteğe gelen çok fazla arkadaş olduğundan dolayı yazma kararı aldım.
Öncelikle bu sistem reklam amaçlı eklenmedi, gelen herkes bunu öne sürerek kendini savunduğundan dolayı bunu belirtiyorum. Vova zaten neredeyse 1 senedir açık olan ve hali hazırda günde on binlerce sipariş alan bir platform, bu sistem yurtdışından sipariş vermeye çekinen müşteriler sistemi denesin diye eklendi.
Yukarıda söylediğime bağlı olarak bazı kurallar mevcut. Bu kurallar açık açık yazılmamıştı fakat bir kaç güne eklenecek. Bunlardan bazıları şunlar,
1) Kendi kendinizi davet etmeniz yasak. Emulatör kullansanız dahi yakalanırsınız, bunun yapılacağını tahmin ettiğimden yönetime bunun için önlem alınmasını iletmiştim. O yüzden emulatörler ile boşyere vaktinizi harcamayın.
2) Davet ettiğiniz kişilerle ortak bilgiler kullanamazsınız. Teslimat adresiniz aynı olabilir bu problem değil. Fakat kart bilgisi ve isim bilgisi aynı olursa siparişiniz iptal edilir ve sistemden engellenirsiniz. Kullandığınız cihazlarında farklı olması gerekiyor.
3) Davet ettiğiniz kişilere dikkat edin,çünkü davet ettiğiniz kişilerden siz sorumlusunuz. Yani davet ettiğiniz kişiler sistemi suistimal ederse bundan sizin siparişlerinizde etkilenebilir. O yüzden burada linklerini paylaşan arkadaşlara kaldırmalarını, sadece tanıdığınız çevrenizdeki insanları davet etmenizi öneririm.
4) Çok fazla sayıda farklı kart bilgisi kullanmayın, yine sistemden engellenmenize sebep olur. Belirli bir rakam yok fakat 5 farklı kartı geçmemenizi öneririm.
Diğer sorular,
1) Paketim ne zaman yola çıkar?
Kargolama süreci 7 güne kadar sürebiliyor. Bu süreçte sistemi suistimal ederseniz bekleyen siparişlerinizde iptal edilir.
2) Paketim ne zaman gelir?
Postalar ikiye ayrılıyor. Kayıtlı ve kayıtsız,
Her ürünü ayrı olarak düşünün. 40 TL üstü fiyatı olan ürün kayıtlı posta olarak gönderilir ve 15-25 gün içerisinde size ulaşır eğer herhangi bir gümrük problemi çıkmaz ise. 40 TL altında fiyatı olan ürünler kayıtsız posta olarak gönderilir. Bu tarz postaların Türkiye içi takibi olmaz fakat 7-10 gün içinde Türkiye'ye ulaşır. Gerisi PTT'nin insiyatifindedir. 3 gündede teslim edebilirler 30-40 gündede. Adresinizde yaşadığınız ilçeyi mutlaka belirtin, ilçe olmayınca genelde çok geç ulaşıyor ürünler.
Sadece kayıtlı postaların Türkiye içi takibi olur, PTT üzerinden takibini sağlayabilirsiniz. Kayıtsız postalar Türkiye'ye ulaştıktan sonra takip edilemez.
3) Ücretsiz siparişe neden kart bilgisi isteniyor?
Sadece provizyon açılması için gerekiyor kart bilgisi. 0.12 kuruş kesilip geri iade ediliyor.
4) Kesilen param ne zaman iade edilir? Yada ücretli siparişimde problem oldu geri ödemem ne zaman ulaşır?
Bu bankanıza bağlı bir durum, genelde 1 saat içerisinde geri dönmesi gerekiyor fakat bazı bankalarda çok daha uzun sürebilir. Örnek olarak Garanti, Vakıfbank ve Yapıkredi ile verdiğiniz siparişlerde geri ödemelerde problem yaşamanız muhtemel fakat bize ulaştığınız takdirde yardımcı oluyoruz. (Ücretli siparişler için)
5) Siparişim iptal edildi elmas geri gelir mi?
Sistemi suistimal ettiyseniz gelmez. Sistem tarafından yanlışlıkla iptal edildiyse bir kaç gün içinde elmas hesabınıza geri eklenir.
Not: Canlı desteğe gelip hakaret ve tehditler savurmanız beni/bizi üzmekten başka birşeyi değiştirmez. Sonuçta sistemden direkt olarak değişiklikler yapma şansımız yok, ancak taleplerinizi iletebiliyoruz o kadar. Sadece hiç bir şekilde kuralları ihlal etmediğinizden eminseniz desteğe bağlanıp hesabınızın kontrol edilmesini isteyin lütfen.''