khanedsa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet 50 bin tl geri ödemesiz hibe alınabiliyor ama çok ciddi şartları var. Öncelikle 50 bin tlnin hepsini alabilmek için yaklaşık 84 bin tllik harcama yapmanız lazım.(Bölgeye göre değişiyor. Bunun sebebi harcamanın yüzdelik kısmını ödüyor.) Ödemeden kastım da tüm işlemler bitip onaylandıktan 2-3 ay sonra hesabınıza parayı yolluyorlar.(Yani baştan ufak da olsa bir sermayeniz yoksa hibe alamazsınız.) Şahıs şirketleri 2 sene, anonim/ltd şirketler 3 sene işletmelerini kapatamıyor.(Eğer kapatırsanız hibeyi faiziyle geri ödemeniz gerekiyor. Eğer kapatmazsanız da vergileri ödemeye devam ediyorsunuz.) İşler iyi giderse, taşınmak isterseniz ve ofis kirasını hibeden faydalanarak ödüyorsanız taşınmanıza 2-3 sene izin verilmiyor. Ofise alınan eşyalar faturadaki açıklamaya uymuyorsa(mesala dolap aldıysanız ölçüleri yazacak ve gerçek ölçülerle tutacak.)
Kısacası anlat anlat bitmez.
Sermaye olarak bir sıkıntım yok devlet bana hibe vereceğini söylerse babam bana destek çıkar babam kendisi esnaf ve bende 10 yıldır dükkanımızda çalışıyorum konulara hakimim bakalım deneyeceğim şansımı.