Merhaba arkadaşlar, bugün adsense panelinde birtakım reklam engelleme, düzenleme işleriyle uğraşırken bağlantı reklamları ile ilgili önemli(en azından bana göre) bir durum fark ettim.
Site ve sektör elbette belirtmeyeceğim ama web sitemde yer alan bağlantı reklamları çok kötü çıkıyor. Yani genelde devrik kelime yapısı(örneğin; ucuz elbise nereden alınır yerine, alınır nerede ucuz elbise gibi) ve anlamsız kelime öbeği(örneğin; telefon modelleri yerine, model telefon gibi) şeklinde çıkıyor. Haliyle tık alması zorlaşıyor. Peki keşif nedir diye sorarsanız hemen cevaplayayım.
Adsense denemeleri için telefondan vpn programını aktifleştirdim. Almanya İP'den bağlantı yapıldı. Akabinde siteye giriş yaptığımda gözlerime inanamadım. Bağlantı reklamlarımın hepsi düzgün ve konuyla çok ilişkili. Yani adsense kullanan biri olarak neredeyse ben de tıklayacağım reklama. O derece kaliteli ve anlamlı bağlantı reklamları olduğunu söyleyebilirim.
Gelelim işin tartışma kısmına... Konu hakkında bilgiye sahip olan ya da tecrübe edinmiş arkadaşlara sorarım; bu durumun nedeni nedir? Yurtdışından siteye girildiğinde bağlantı reklamlarının çok düzgün çıkmasını nasıl izah edebiliriz? Ek olarak bunu nasıl kalıcı hale getirebilirim?