Google bu şekilde sadece bizi değil kendini de bitirir. Sen saatlerce uğraşıp makale oluştur, diğeri seni birebir kopyalayıp üstüne çıksın. Üretmeyen, sadece kopyalayan bir sistem ne kadar sürdürülebilir. Ben kendi adıma artık içerik üretmiyorum. Çoğu kişide üretmeyi bırakacaktır. Üretmeme sebebim ise sürekli kopyalanması...
Google bariz şekilde büyük sayfaları kolluyor. Geçen aylarda hurriyet bir yazımı birebir kopyalamıştı. Bende telif hakkı şikayetinde bulundum. Sonrasında yazımın arama sonuçlarından çıkarılıp telif hakkı cezası aldığımı görünce şok oldum. DMCA'da şikayet eden kişi ben, orjinal içerik hürriyet, kopyada benim yazdığım sayfa görünüyordu Muhtemelen linklerin yerini yanlış yazmıştım. Daha sonra karşı bildirimde bulundum ancak google içeriğin bana ait olduğunu belgelememi istedi. Yayınlanma tarihi arasındaki 1 yıllık fark, webarchive kayıtları filan derken kabul etmedi. Yani bana ceza verirken tek bir kelime sormayan Google çalışanları, bildirimin yanlış olduğunu aynı hesaptan bildirmeme rağmen durumu kabul etmediler.
Sonra içeriği noterde onaylatıp yolladım. Bu defa kaldırmak zorunda kaldılar. DMCA'da hürriyet kopya görünmeye başladı. Tabi noter ücreti bana 100 liraya patladı. Bütün yazılarımı noterde onaylatsam 25.000 tl eder. Yani bu şekilde olmaz.
Demem o ki büyük siteler sizi şikayet ederse sorgusuz sualsiz alırlar ifadenizi. İnanmayan denesin

Ancak siz ne kadar haklı olursanız olun, kendinizi paralamadıkçai işlem yaptıramazsınız. Onlar süpermarket, sizler köy bakkalı ...
Koskocaman Google görmüyor mu spam içeriği, kopyayı? Tabiki görüyor.
Böyle giderse büyük gazeteler kopyalayacak içerik bulamayacaklar.
Peki suçlu kim? İçerik çalan, spam yapan büyük gazeteler mi? Yoksa kopya olduğunu bile bile onları ödüllendiren Google amca mı?
Bu durumdan bazı sektörler çok bazıları az etkilendi. Az etkilendiği için sessiz kalan arkadaşlar unutmasın, büyük gazeteler o kadar aç gözlü ki sıra size de gelecek. Tabi sistem değişmezse...