Konu
İpucu
İlk seo notlarım
06-11-2018, 16:40:43
Lin
Merhabalar son 2 aydır site tasarlayıp geliştiriyorum haliyle seo konusundada kendimi geliştirmem gerekti. 10 günlük bir sitede güçlü bir kelimede ilk sayfaya girmeyi başardım şimdi size ilk seo notlarımı sunuyorum.
1)
Makalelerinizde
h1
başlığı kullanın
, h1 başlıkları google'a ne yazdığınız ile ilgili genel bilgi verir.
2)
Görsellerinizi anahtar kelimelere uygun isimlendirin
. Örneğin; Havuçun göze yararları gibi bi makalenizde havuc resmi kullanıyorsanız o resmin adı havuc.jpg yada 123132.jpg olmasın havucun-goze-faydalar.jpg gibi bir isim belirleyin. Çünkü google görselleri görmüyor , okuyor !
3)
Makalenizde anahtar kelimeler harici kelimeleri çok fazla tekrarlamamaya özen gösterin.
4)
Özellikle bir yazınızın google'da daha üst sıralarda olmasını istiyorsanız onu köştaşı içerik olarak belirleyin ve yan yazılardan vereceginiz a herf lerle bu köşe taşı içeriği besleyin.
5)
Sayfa açılış Hızı
;
Önemli !!!
Bence diğer maddeleri az çok herkes yapıyor fakat ayırıcı nokta sayfa açılış hızında..
Google sayfaların açılış hızına çok önem veriyor. Aynı anahtar kelime üstüne yazılmış binlerce makale var ve hepsi başarılı diyelim. Google önce otoriter siteleri üste alır , ondan sonra gelecek sitelerin Google'a vereceği en büyük referans sayfa açılış hızı olacakdır.
Sayfa açılış hızınızı kesinlikle 4 sn'yenin altında tutun..
Wordpress sitelerin Sayfa açılış hızını etkileyen en büyük faktörler;
-Çok fazla eklenti kullanımı
-Adsense
-Optimize edilmemiş Css ve Js kodları
Sayfa açılış hızınızı test edin;
GTmetrix
PageSpeed