Daha önce açıldı mı bilmiyorum. Arama yaptım ancak göremedim. O yüzden açma gereği duydum.
Bugun başlıkta belirtmiş olduğum numara beni aradı. Gayet sade ve resmi dille konuşan bir bayan adımı soyadımı adresimi tc kimlik numaramı teyit ederek lafa girdi. Hakkımda herşeye biliyordu. Ve bana enpara hesabıma ilgili devlet tarafından onaylanan bir sistem olduğunu ve hesabıma 618,75 TL lik bir iade gerçekleştireceklerini söylediler. Bi ara bedava para gelecek diye düşünmedim değil.

Daha sonra içime bir kurt düştü ve karşı tarafa Bi sn hatta bekler misiniz. Numaranızı internetten Bi sorgulamak istiyorum dedim. O da tabii ki sorgulayabilirsiniz.Qnb genel müdürlük diye aratırsanız çıkar zaten dedi. Telefon açıkken google yazdım numarayı herhangi bir sonuç çıkmadı. Bende karşı tarafa numaranızı googlea yazdım herhangi Bi sonuca ulaşamadım dedim. Karşı tarafın cevabıysa qnb olarak isim değiştirdiğimiz için belki yeni numaramız İnternete yansımamıştır dedi

Bilmiyor ki ben Bi r10 üyesiyim

Güven vermedi. Artık *********** olduğunu anlamış ve biraz oynamak istedim.
İlk sorduğum soru mersis numaranızı alabilir miyim oldu. Cevap olarak şu konuşmayı duydum. "tabii size hemen mersis numaramı paylaşıyorum. 1 sn" daha önce Vodafone çağrı merkezinde çalıştığım için mersis numarasını adından iyi bilmeniz gerektiğini biliyordum. Panik yapıp Duraksaması beni biraz güldürdü. Daha sonra verdiği numara 6 haneliydi ve benim tc kimlik numaramın ortasındaki sayıları. Ancak dolandırıcının tuzağına düşmüş gibi davranmak istedim. Tamamdır. Ne yapmamı istiyorsunuz dedim. Az sonra sizi aktaracağım sizde enpara şifrenizi tuşlayacaksınız dedim. Tam tamam diyecektim görüşme yaptığım bayanın telefonuna mesaj geldi ve Samsunga ait whistle klasik ıslık sesini duydum. Ve bayana mesaja kimdenmiş eda hanım dedim. Boş bulunmuş olacak ki okuldan arkadaş demesiyle telefonun yüzüme kapanması bir oldu