Evet aslında öyle bakmak lazım olaya ama şunu düşünmeden edemiyorum..
Sen AKP'ye bu kadar yakınsın.. Hatta milletvekili adayı olmuşsun..
Bre adam, Türkiye'de son 15 yılda tarım ve hayvancılık bitti mi, evet bitti.. Kalkıp 2 kelime laf söyledin mi? Hayır..
Şeker fabrikaları bir bir satıldı, hem de bedavaya.. Kalkıp bir çift laf söyledin mi? Hayır..
Torku'nun kooperatif olduğu dışında, kurumsal yapısının nasıl oluştuğu hakkında pek bilgim yok.
Ama şunu tahmin ediyorum ki, AKP'lilerin bolca bulunduğu bir yerde mutlaka bir rant vardır. Yoksa orada bulunmazlar.
Hocam bu malesef Türkiye'de nerdeyse tüm toplulukların başındaki şahıslarda olan bir durum.
Adam bakıyorsun yıllarca işçi/memur sendikası başkanlığı yapıyor. Bu görev boyunca işçi-memur hakkında nerdeyse tek olumlu iş yapmıyor.
Sonra da gidiyor milletvekili falan oluyor.
Sendikası da böyle, odaları borsaları da böyle, konfederasyonları da böyle...
bu son 10-15 yılın değil en az 20-35 yılın (daha evvelini bilmediğim için bişey diyemem) olayı.
Türkiye de bir dünya firma var süt üretiyorlar. Kimse de çıkıp sormuyor kardeşim siz bu kadar sürü nerden buluyorsunuz diye

Nerde kardeşim bu kadar inek? Bir inek günde ortalama kaç litre süt veriyor?
Videodaki patlama olayı ne denli gerçek bilemeyiz. Fakat bana kalırsa patlayan süt değil, süttozu. Hazır sütlerin çoğuda süt tozudur zaten.
Süt Tozu dediğiniz şey, sütü uzun süre saklayabilmek için geçmişte çokça başvurulmuş bir yöntemdir. Bildiğimiz sütün içindeki su çeşitli yollarla buharlaştırılır ve kalan kısma belli koruyucular eklenir. Bu sayede hem uzun süre saklanabilir hem de lojistiği çok kolay hale gelir. özellikle 1 ve 2. dünya savaşlarında askerlerin kumanyası için çokça kullanılmıştır.
Sonrasında UHT paketler vs. çıkınca eskisi gibi çok kullanılmamaya başlayan bir yöntemdir.
Bir firmanın sütü alıp önce süttozu haline getirip sonra da bunu tekrar süt haline getirip paketleyip satması hiçbir ticari mantık ile bağdaşmaz...