Google hızla çoğalan çöp siteleri ortadan kaldırmak adına bundan 4 sene evvel bir harekete imza attı. Öyle şeyler yaptı ki, gerçekten çöp siteler ortadan kalktı, ama onlarla birlikte doğru arama sonuçları da tarihe gömüldü. Herşeyi, kusursuz yapan Google bu konuda maalesef başarısız oldu.
Artık her şeyi çift tırnak içinde aramak zorunda kaldık çünkü mazallah aradığımız cümlenin içindeki bir kelime otorite sitelerde geçiyorsa aradığımız şey olmasa da ilk sıralarda görüyoruz. Bunu farkeden backlink profili sağlam siteler de bundan faydalanmaya başladı. Artık Tüm gazetelerin, buna NY Times, LA Times, Washington Post falan da dahil flash oyun bölümleri, bilimum diğer keywordler için de bölümleri yani alt sayfaları mevcut.
Misal, "sükut nedir" diye aratıyorsunuz karşınıza sabah gazetesi geliyor.
https://www.sabah.com.tr/sukut-ne-demek
Çok afedersiniz Google çok büyük s.ctı. Misal Türkiyede Flash oyun sektöründen geriye sadece iki site kaldı Oyun kolu ve oyun skor. Çünkü diğer tüm alt aramalarda da onlar çıkıyor artık.
Bunun yanlış bir şey olduğunu söylemiyorum ama en azından uygulamasını yanlış yaptılar. Canım yandığından da söylemiyorum, tek derdim aradığıma basitçe ulaşamamak. Eee, Google'ın en doğru yapması gereken şey değil miydi bu?
Kullanıcı olarak kesinlikle katılıyorum. Google'ın özgün içeriği, tasarım kalitesini, mobil uyumu, kullanıcı davranışını, ücretli backlink alınıp alınmadığı tespit eden sözde müthiş bir algoritması var. Ama eskiye göre daha kalitesiz sıralamaları gösteriyor.
Bir web sitesinin kullanıcısına sağladığı içeriğin "doğru" ve "güvenilir" olmasından ziyade; laf kalabalığı yapan, yani aslında o konuyla ilgili hiçbir uzmanlığı, bilgisi olmayan kişiler tarafından yazılan içerikler, tasarımı mobil uyumlu, hızlı açılıyor vb. kriterlerle sıralamada üste çıkıyor.
Aradığım birşeyi 5-6 yıl önceye göre ilk sayfada bulamıyorum, önceden buluyor ve tatmin oluyordum, şimdi çoğu kez 2-3-4-5-6. sayfalara gitmem gerekiyor. Google'ın arama sonuçlarında teknik olarak gelişim yaşanırken aslında kalite anlamında geriye gidiş var.