- 18-19 adet çok güzel alanadı olmasına rağmen 2-3 site sahibiyim. Müşterilerime ait sektörel olarak; Klima/Kombi/Toptan tişört/Koltuk Yıkama/Halı yıkama sitelerinin sayısı aşağı yukarı yaklaşık 15-20 site vardır.
- Siteler için uzun zamandır içerik girmiyorum. (5 yıldır içerik girilmeyen site hala ilk sayfada
) - Hiç bir sitemde Adsense kullanmadım. (Bu konuda çok üşengecim.
) - Özellikle Klima/Kombi site sahiplerinin %99,99 desem yalan olur. %100 kafadan kırık. Deveye hendek atlatabilirim. Fakat bunlara laf anlatmak daha zor. Hatta imkansız.
- Sadece 1 yazı eklemem en az 1 saatmi alıyor. Makaleler elimde olsa bile, Görsel hazır olsada bazen 1 sayfanın yayımlanması, analiz edilerek tekrar düzenlenmesi 2-3 saatimi aldığıda oluyor.
İçeriğin özgün olması veya o yazıyı kendinizin yazmanız o kadar önemli değildir.
Konu hakkında;
- Kullanıcıya neler verdiğiniz
- Arama motorunu ne kadar kandırdığınız
önemlidir.
Not: Sektörel sitelerde özellikle hizmet verilmesi konusunda içeriklerin kullanıcı odaklı olması hiç önemli değil.
Örneğin klima/kombi ve beyaz eşya sitelerini ziyaret eden kullanıcılar bütün yazıyı bırakın 1 paragraf bile okumuyor. klima servisi ve benzeri anahtar kelimelerinde üst sırada iseniz iş alırsınız. İçeriklerin 10x olması hiç bir anlam ifade etmeyebilir.
Bu iki cümleniz gerçekten doğrudur. Akabinde zaten sektörel siteler direk arama butonu, mesaj bölümü gibi alanları gözümüze sokmakta. İçeriğin pek de mühim olduğunu bende zannetmiyorum onlar için.