Belki de her şeyi tam yaptığımız için amacımızı biliyordur ve dediğiniz gibi SEO için değil kullanıcı için çalışın diye uyarmak amacıyla bizi düşürüyor olabilir. Size bir örnek vereyim SEO nun s sini bilmeyen arkadaşım en basit inden https yapmadığı siteyle zorlu bir kelimede ilk sayfa ikinci sıraya geldi. Bende halen görselleri sıkıştırma gibi kıl tüy şeylere dikkat ediyorum

Birde şunu eklemek istiyorum 2 ayrı işte başıma gelen olaydan yola çıkarak bunu söylüyorum Google içerik içinde yapılan değişiklikleri olumlu değerlendirip sıralamada yükseltirken, performans açısından olumlu yapılan tasarım değişikliklerinde kesinlikle sıralamadan düşürüyor. Bir işimde tema değiştirdim. Free basit bir temadan kapsamlı ve pagespeed ile Lighthouse sonuçları iyi olan temaya geçiş yaptım sonuç ilk 3 sırada olan tüm kelimeler 15-16 ya geldi. Diğer bir çalışmamda ise js ve css dosyalarını sayfanın sonuna atıp en son yüklemesini sağlamıştım ilk sayfada çeşitli yerlerde olan kelimeler 4-5nci sayfaya geldi.