Bende ne olduğunu anlayamadım

Sizlerde bu foruma kayıt olduğunuzda genç değilmiydiniz? şuanda neden gençlere karşı cephe alıyorsunuz bunu anlayamıyorum. Sorun yaşatan forumun düzenini bozanlar elenir temiz kalanlarla devam ederiz bu kadar takmayın.
Mesele gençliğe cephe almak değil hocam ( 26 yaşında olabilirim ama olsun ben hala gencim

) Olgunum diyene taş çıkartacak gençler var.. Bilgisiyle, birikimiyle ve gencecik yaşında edindiği hayat tecrübesiyle.
Fakat şuan bana göre asıl sıkıntı 10 yılı aşkın süredir oluşturulmaya/korunulmaya çalışılan forum ruhunun ötesinde ( ki bu devirde o forum ruhunu bulmak bile zor ) R10 kültürü..
Ben çok kez üniversite ve askerde denk gelmiştim hocam diye konuşanların/yazışanların r10 ile uzaktan veya yakından bağlantısı olduğuna.
Mesela bir forumda nedir? Admin veya moderatör bir yere girdiğinde extra saygı ister. Orası ayrı bir dünyadır ve o dünyanın yöneticileri onlardır. Fakat burada o saygı her üyeye gösterildiği için yönetici sınıfı insanları yöneten olarak değilde forumun işleyişini sağlayan ve bu işleyişin sağlanması hususunda üyelere belirli kurallar çerçevesinde yaptırımlar uygulayan kişilerdir.
Normal bir forumda "banlıyorum seni git" diyebilirsiniz. Çünkü orada üye sadece veritabanında bir girdidir. +1 online sayısı ve +1 posttur. Burada insandır üye. Beni keyfi olarak banla
yamazsınız mesela ( yapamazsınız diyebiliyorum, yapmayacağınızı bildiğim için. Çünkü sizde ve diğer yöneticilerde hatta görev alan her kişi bu kültürü ve bu kültürün ahlak kurallarını bilir, ona göre davranır ).