Donanımlı olmayan üyelerin donanımlı görünmesi, tecrübesi olmayan işlerde ilan açılması veya yorum yapılması bu durumlara getirdi diyebiliriz. Şahsen yıllardır forum kullanan birisi olarak önceliğin yardımlaşma olduğu kanaatindeyim. Ama ipini koparan gelmiş tabiri hoş olmamış hocam sonuçta buradaki her üyeye saygı göstermek zorundayız. Yani mesaj sayısı,ticaret sayısı yüksek olsa da kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. İyi forumlar.
Tabikide mesaj sayısı, geçirdiği yıl yaptığı ticaret kişinin ne olduğunu göstermiyor. Mesela benim burada gördüğüm en büyük iyilikler aktif olarak paylaşımda bulunmayan trade puanı yok denecek kadar az kişilerden geldi.
Kullandığım tabirin hoş olmaması konusunda hemfikiriz fakat her üyeye saygı göstermek zorunluluğumuz konusunda malesef ayrışıyoruz nitekim bana göre kişi saygıyı kendi kazanır.
Bu sebeple o tabiri kullandım, hedef aldığım kesimde az çok belli. Kesinlikle yeni üyelikler, yılını doldurmamış üyelikler vs değil. Açıklamaya gerek yok aslında kişi kendisi bilir, belirli bir saygınlığı olan herkesten önce kendisine saygısı olan insan kendisini o tabirden uzak tutacaktır.
Burada eminim sizde şahit olmuşsunuzdur ( nickinizi az çok hatırlıyorum hatta ticaret yapmış olabiliriz. ) iş bilmeyen gerekli donanıma sahip olmayan kişilerin ve hatta özellikle genç yaşlardaki üyelerin ( 17-18 demiyorum daha genç) yaklaşımları düşünceleri ve davranışları benim diyen adamı hizaya getiriyordu. Ama o arkadaşları o şekilde davranmaya zorlayan bu forum ahlakıydı.
R10 satıldıktan sonra başladı diyebilirim. Yazık oldu hem de çok yazık oldu. Veritabanı patlaması ardından parça parça satılması bazı şeyleri olumsuz etkilemiş olabilir. Yenilik iyidir güzeldir ve R10 bunu fazlasıyla yapmış görünüyor. Ancak önceden yetişkin ama gerçekten yetişkin üyeler vardı ve üslubuna uygun konular ve mesajlar yazılırdı. Ardından ölücülerin patlak vermesi ve bazı iki Linux sunucu gördükten sonra hemen hosting şirketi açanların olması zaten ticareti olumsuz yönde etkiledi.
Allah affetsin ne diyim.
R10 satıldı mı

Ben baya uzak kalmışım..