Lafa ilk olarak şöyle bir ironi ile başlayayım, eski r10 kültürü sosyal medya/inci sözlük vb söylemleri sevmezdi. EVET MAĞARA SOĞUK.
Eskiden şöyleydi böyleydi gibi sözlerle devam etmeyecem 6 yıllık üyeyim db gitmeden önce 1 yıla yakın geçmişim 1-2 yıllık da r10a üye olma çabam vardı.
Yani yaklaşık olarak 8-9 yıllık sıkı takipçisiyken özel hayatımda yaşadığım bir takım sorunlar, 6 ay askerlik ( urfa/ceylanpınar) 7-8 ay da askerden sonra iş bulma işe alışma ve sosyal hayatı düzene sokma serüveninden sonra tekrardan foruma döndüm. Ve diyebilirim ki büyüdüm. Harbi harbi büyüdüm...
Bu süreçte kimi zaman giriş yapmadan kimi zamanda sıkıntıdan gir çık yaptım ( yaptığım işlerden geri dönüş olup mağduriyet olmuş mu veya adımı kullanarak dol4ndırıcılık vs olmuşmu diye kontrol etmek zorunda hissediyordum kendimi)
Genelinde de Spam ile alakalı açtığım bir konu vardı oradan geri dönüşler alıyordum fakat neredeyse herkese saygılı bir şekilde "malesef yardımcı olamayacam, herşey değişmiş sistem patlamıştır" şeklinde geri dönüş yapıyordum.

Neyse lafı uzatmadan merak ettiğim kısma geçeyim...
Buraya tekrar girmeye başladıktan sonra premium hesap paylaşımı(w4rez), ücretsiz paylaşımlara karşı sergilenen tavır ve hepsinden önemlisi İPİNİ KOPARAN GELMİŞ.
Konulara yapılan yorumlara bakıyorum; 5 dakikamı geri ver, mağara soğukmu gibi söylemler artmış.
Üyeliğin açılması vs beni ilgilendirmiyor sonuçta burası bizim teknemizse bu tekneninde bir sahibi var. Fazla üye yüksek ticaret hacmi ve yüksek satış demek. Her üye kendi yaptığı ticaretten sorumludur.
Fakat, sanırım artık r10'da alışveriş yaparken yahu herşeyden önce r10 üyeliğini düşünür yine yamuk yapmaz diyorduk. Onu diyemeyecez.
Forum ruhunu bozmadan yaşayan illaki 3-5 hocam vardır Bende üst seviye elit bir üye değildim tamam kabul ama bu kadarda değildim yahu.

Benliğimi kaybetmeden kaldığımız yerden devam etmek adına, merhaba.
Dünyayı kurtarmıyorsanız veya insanlık için büyük olan bir soruna çözüm bulmuyorsanız kaba etinizi devirip ağzınızı ayırarak harcadığınız 5 dakikanın hesabını sormazsınız umarım