hocam spoiler butonu ile de cevabı yazın da meraktan ölmeyelim
savaşmamayı herhalde
Herkes doğduğu yerde bekliyo bence
Ölümsüzlüğü
cevabı yazacak hayırsever alıntılarsa memnun olurum 😂
heryere borcun oldugunda bakkala manava kasaba yakalanmamak icin en son evden cıkmazsın öyle birşey herhalde hic doğmamışlardır
savaşmamayı çünkü ne kadar muazzam olursa olsun tüm ihtimalleri deneselerde başarıya ulaşamadıkları için oldukları yerde duracaklardır bence ölmedikleri tek seçenek o çünkü
ya ölmemeyi düşünmüyorlarsa yada ölüp 10 saniye içinde yeniden canlandıkları için ölmeyi pek umursamıyorlarsa bence god modunu açıp deli saldırmışlardır bir birlerini tabi noclipte kullanan vardır efsane oyundu gençliğimizin güzel yıllarında
Cevabı merak edenler
Oyundaki botlar savaşmayı bırakmış, oldukları yerde birbirilerini seyrediyorlarmış. Birbirilerine saldırmayan botlar, doğal olarak ölüme yol açmıyorlar, bu nedenle kaybetme riskine girmiyorlar. Yani aslında sonsuz bir döngünün içinde kazanmanın tek yolu olarak,
oynamayı reddediyorlar.
http://oyungezer.com.tr/makaleler/34...3-dunya-barisi
Tahminim doğru çıktı üstte ki arkadaş cevap vermiş. Yazılımcı mantığıyla düşündüğünüzde dediğim zaten bot mantığı
4 yıl hiç kapanmayan sunucu vay hangi firmaysa bizde ordan alalım uptime süresi iyiymiş
Mantıken: Muhtemelen 4 Sene'de sunucuya hiç reset atılmadığı için , bir zaman sonra makina kasar ve Sunucu kapanır
Daha sonrasında şakadan ibaret olduğu ortaya çıkmış. Birbirlerini vurmamaları mantıklı gelmemişti. Algoritma da bir hata olabilir diye düşündüm. Yapay zeka kısmı bir tarafa (her türlü istediği kadar oynasın, sunucu açık kalsın, harita içinde ki bütün alanları tekrar tekrar dolaşacaktır. Çünkü bir süre sonra devamlı bir locationa gitmesi ve o locationda ölmesi durumunda bir süre sonra öncelikli location değişecektir); iki önemli değişkenin birisini ihlal etmiş olurdu. Ölmemeye çalışması kadar, öldürmeye çalışması da gerekiyor.
MASAL SAATİ SONA ERDİ
Öncelikle üstünde çok konuşulabilecek, müthiş teorilerin havada uçuşabileceği bir konu olmakla birlikte bu başlığın ve içeriğinin doğruluğunu teyit edemiyoruz. Ne 4 yıl boyunca açık kalan sunucuyu, ne de çökmeyen oyunu (1999 PClerin stabil olmakla ünlendiği yıllardan değil sonuçta) gerçekçi bulmadık. Ki kazın ayağı da bizim dediğimiz gibi çıktı, tüm olay bir şakadan ibaretmiş.
Yine de böyle bir olayın ihtimali bile yüzümüzde ufak bir gülümsemeye sebep olmuştu. Böyle yaratıcı fikirleri seviyoruz yahu. Devam dostlar, mizah duygusu olmayanı bot yapsınlar zaten!
Savaşan 2 taraf da bot olursa ve algoritma çok vurulan alanlardan uzak durma üzerine kurulu ise 4 sene içinde herkesin vurulmadan ve vurmadan duracağı bir konum bulması en büyük ihtimaldir. Muhtemel en büyük senaryoda uzun süreli oyunda 2 bot takımının da öğreneceği şey en güvenli yerin kendi doğdukları yer olduğundan 2 tarafın da doğdukları yerde kalması mantıklıdır.
Botların kendi aralarında değil, bir insan ile savaşacakları ön görüldüğü için sık vurulduğu vere az gitmek akıllıca bir algoritmadır. Bu tuzak kurabilen, ve haritada açık hedef olunan noktaların yakalayan insanların saldırılarından uzak durmak anlamına gelir. Ama insan ile savaşıyorsanız, siz doğduğunuz yerde durduğunuzda da insan gelip sizi orada öldürecektir. Yani doğduğunuz yerde durmak insan ile yapılan mücadelede güvenli nokta değildir.
Ama algoritmanız botun öncelikle kendisini koruması önceliği ile yazıldıysa ve harita yeterli genişlikteyse, sonunda 2 tarafın da kendini koruyacağı ve karşı tarafla çatışmaya girmeyeceği bir döngüye girmesi muhtemeldir.
Quake 3'ü izledim biraz. Daha önceden oynamışlığım yoktu. Öncelik hasar almamak olsa bütün botların birbirini gördüğü zaman kaçması da gerekirdi. Muhtemelen öncelik silah bulmak. Daha sonrasında önceden belirlenmiş path üstünde en az hasar alabileceği şekilde konumlanmak olabilir. Aynı zamanda skor olarak da yükselmesi gerekiyor. Counter Strike tarzı olsa kendi takımını öne geçirmek için mecbur saldırı gerçekleştirirdi. Bence konudaki resimde belirtilen örnek de hata var, en az öldüğü en çok öldürdüğü konumlara gitmesi daha muhtemel dahilinde. Yani mantıksız gelen kısım Quake 3 bildiğim kadarıyla dönemin popüler oyunlarından birisi ancak sadece hayatta kalma senaryosu üstünden böyle bir algoritmanın yazılmış olması biraz oyunun doğasına aykırı olacaktır. Demek istediğim diğer değişkenlerle harmanlanmış bir algoritma olması daha muhtemel geliyor bana.
Tabi eğer sadece hayatta kalmaya veya aşırı öncelikli olarak hayatta kalma tarzı bir algoritma yapıldıysa kesinlikle dediğinize katılıyorum. Muhtemelen bir süre sonra kimsenin birbirine ilişmediği bir konuma yerleşip bekleyeceklerdir. Hatta bekleyebileceği slotlar arasında kendi doğdukları nokta da varsa, hiç hareket etmeden bile oyunun sonunu bekleyebilirler.
İlk mesaja göre yorum yaptım hocam.
Ben oyunu bilmiyorum ama algoritma biliyorum.
Algoritmada kuralların öncelik sırası var.
1)Eğer yapay zeka algoritmasında öncelikli kural öldüğün yerden uzak durmak ise.
Bütün oyun senaryoları içinde botların en az öldüğü yer doğduğukları yer olduğu için oralarda takılırlar.
Çünkü silah ararken, diğer botları ararken ya da haritada gezinirken muhtemelen bir çok yerde karşılaşmalar olacaktır ve haritanın her yerinde ölecek ve öldürülecekler.
En az öldükleri yer doğdukları alan olduğu için giderek zamanlarını daha çok bu alanda geçirirler ve sonunda sadece bu alanda kalırlar.
2)Eğer yapay zekada öncelik karşı takımı yok etmek ise. Kural önceliği değişir.
Karşı tarafı yok etmek için silah bulmak gerekir, bu silahları bulmak için haritayı keşfetmeleri gerekir.
Bu keşif sürecinde daha çok öldükleri noktalara daha az giderler ama bu silah aramalarını, haritada gezinmelerini ve karşılaşıp çatışmalarını engellemez.
bence sevişmeyi öğrenmişlerdi. savaşma seviş benle hesaabı

hatta yan sunucudaki bara gidip hatun avına çıkmayı öğrenmişlerdi

hatta sisteme ajanlar girmiş ve morpheus neo'ya woman in the red dress eğitimi veriyordu
Açıklamalar Ve Yorumlar İçin Teşekkür Ederim

Konuyu Güncelledim