Reigins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi olarak düşünme şöyle düşün şimdi sen birtakım yerlerden gelir elde ediyorsun bu elde ettiğin ödeme yöntemleri ödemeler vs. vergiye dahil olmasa dahi gelir vergisi diye bir gerçek var. Gelir vergisi için hertürlü durumda vergi ödemek zorundasın. Dolayısıyla gelirlerini bildirmekle yükümlülük taşıyorsun bunu yapmazsan nereden alırsan al ödemeni yarın öbürgün maliye kapını çalar ve bu gelirlerin kaynağını sorar. O durumdada ceza yemememn çok az bir ihtimal cezayı yersin yani kazançlarına göre ceza miktarında değişkenlik gösterebilir. Kazanmış olduğun paralar vergiye dahil olmasa dahi %0 kdvli şekilde fatura kesmen gerekiyor ama bunuda işinde iyi bir muhasebeci ile görüşmen lazım.
Anladım. Açıklayıcı bir cevap oldu. Teşekkür ederim.

THK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne desek sana , ne söylesek , konuya nerde giricem anlamadım. bunların hepsini yap sonra düşünürsün. şuanlık dediğin ve diyecekleri mantıkla vergi içerisine giremezsin girmezsin. nasıl işliyor payonner ne yapıyorlar dersen sana pm geçerim konu farklı yere çekilir bana zarar .
Birçok kişi merak ediyor, güzel bir başlıkla taçlandırmak istedim. Teşekkür ederim.