Quake 3'ü izledim biraz. Daha önceden oynamışlığım yoktu. Öncelik hasar almamak olsa bütün botların birbirini gördüğü zaman kaçması da gerekirdi. Muhtemelen öncelik silah bulmak. Daha sonrasında önceden belirlenmiş path üstünde en az hasar alabileceği şekilde konumlanmak olabilir. Aynı zamanda skor olarak da yükselmesi gerekiyor. Counter Strike tarzı olsa kendi takımını öne geçirmek için mecbur saldırı gerçekleştirirdi. Bence konudaki resimde belirtilen örnek de hata var, en az öldüğü en çok öldürdüğü konumlara gitmesi daha muhtemel dahilinde. Yani mantıksız gelen kısım Quake 3 bildiğim kadarıyla dönemin popüler oyunlarından birisi ancak sadece hayatta kalma senaryosu üstünden böyle bir algoritmanın yazılmış olması biraz oyunun doğasına aykırı olacaktır. Demek istediğim diğer değişkenlerle harmanlanmış bir algoritma olması daha muhtemel geliyor bana.
Tabi eğer sadece hayatta kalmaya veya aşırı öncelikli olarak hayatta kalma tarzı bir algoritma yapıldıysa kesinlikle dediğinize katılıyorum. Muhtemelen bir süre sonra kimsenin birbirine ilişmediği bir konuma yerleşip bekleyeceklerdir. Hatta bekleyebileceği slotlar arasında kendi doğdukları nokta da varsa, hiç hareket etmeden bile oyunun sonunu bekleyebilirler.
İlk mesaja göre yorum yaptım hocam.
Ben oyunu bilmiyorum ama algoritma biliyorum.
Algoritmada kuralların öncelik sırası var.
1)Eğer yapay zeka algoritmasında öncelikli kural öldüğün yerden uzak durmak ise.
Bütün oyun senaryoları içinde botların en az öldüğü yer doğduğukları yer olduğu için oralarda takılırlar.
Çünkü silah ararken, diğer botları ararken ya da haritada gezinirken muhtemelen bir çok yerde karşılaşmalar olacaktır ve haritanın her yerinde ölecek ve öldürülecekler.
En az öldükleri yer doğdukları alan olduğu için giderek zamanlarını daha çok bu alanda geçirirler ve sonunda sadece bu alanda kalırlar.
2)Eğer yapay zekada öncelik karşı takımı yok etmek ise. Kural önceliği değişir.
Karşı tarafı yok etmek için silah bulmak gerekir, bu silahları bulmak için haritayı keşfetmeleri gerekir.
Bu keşif sürecinde daha çok öldükleri noktalara daha az giderler ama bu silah aramalarını, haritada gezinmelerini ve karşılaşıp çatışmalarını engellemez.