digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savaşan 2 taraf da bot olursa ve algoritma çok vurulan alanlardan uzak durma üzerine kurulu ise 4 sene içinde herkesin vurulmadan ve vurmadan duracağı bir konum bulması en büyük ihtimaldir. Muhtemel en büyük senaryoda uzun süreli oyunda 2 bot takımının da öğreneceği şey en güvenli yerin kendi doğdukları yer olduğundan 2 tarafın da doğdukları yerde kalması mantıklıdır.

Botların kendi aralarında değil, bir insan ile savaşacakları ön görüldüğü için sık vurulduğu vere az gitmek akıllıca bir algoritmadır. Bu tuzak kurabilen, ve haritada açık hedef olunan noktaların yakalayan insanların saldırılarından uzak durmak anlamına gelir. Ama insan ile savaşıyorsanız, siz doğduğunuz yerde durduğunuzda da insan gelip sizi orada öldürecektir. Yani doğduğunuz yerde durmak insan ile yapılan mücadelede güvenli nokta değildir.

Ama algoritmanız botun öncelikle kendisini koruması önceliği ile yazıldıysa ve harita yeterli genişlikteyse, sonunda 2 tarafın da kendini koruyacağı ve karşı tarafla çatışmaya girmeyeceği bir döngüye girmesi muhtemeldir.
Quake 3'ü izledim biraz. Daha önceden oynamışlığım yoktu. Öncelik hasar almamak olsa bütün botların birbirini gördüğü zaman kaçması da gerekirdi. Muhtemelen öncelik silah bulmak. Daha sonrasında önceden belirlenmiş path üstünde en az hasar alabileceği şekilde konumlanmak olabilir. Aynı zamanda skor olarak da yükselmesi gerekiyor. Counter Strike tarzı olsa kendi takımını öne geçirmek için mecbur saldırı gerçekleştirirdi. Bence konudaki resimde belirtilen örnek de hata var, en az öldüğü en çok öldürdüğü konumlara gitmesi daha muhtemel dahilinde. Yani mantıksız gelen kısım Quake 3 bildiğim kadarıyla dönemin popüler oyunlarından birisi ancak sadece hayatta kalma senaryosu üstünden böyle bir algoritmanın yazılmış olması biraz oyunun doğasına aykırı olacaktır. Demek istediğim diğer değişkenlerle harmanlanmış bir algoritma olması daha muhtemel geliyor bana.

Tabi eğer sadece hayatta kalmaya veya aşırı öncelikli olarak hayatta kalma tarzı bir algoritma yapıldıysa kesinlikle dediğinize katılıyorum. Muhtemelen bir süre sonra kimsenin birbirine ilişmediği bir konuma yerleşip bekleyeceklerdir. Hatta bekleyebileceği slotlar arasında kendi doğdukları nokta da varsa, hiç hareket etmeden bile oyunun sonunu bekleyebilirler.