Ofisimo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konu işe başlamadan önce konuşulması gereken bir konudur. En başından konuşsaydınız böyle bir sorun yaşamazdınız, ,Bizdende özel script yazdırmak isteyen oluyor biz kişiye 2 seçenek sunuyoruz, Örneğin sadece bir domaine lisanslı isterseniz ve yazılımı biz kendi sitemizdede satacaksak; xxx tl , Satış hakkıyla istiyorsanız x.xxx tl. gibi.
Eğerki baştan konuşmadıysanız yazılımı yapan kişi lisanslı sattığını savunur, sizde satış hakkyla aldığınızı savunursunuz kısacası orta yolu bulmanız zorlaşır.
sağol abi yorumun için, yukarıdada belirttim zaten ''ben ilk defa böyle bir girişim yapıyorum hiçbir bilgim yoktur anlaşma nasıl yapılır veya ne konuşur. daha ftp/host nedir ilk defa kullandım bu script sayesinde kısacası hiç bir bilgim yoktur bu konularda o yüzden ezbere ve mantıklı düşününce scriptte para ödeyenin satış yapmayada hakkı olduğunu düşündüm. '' yanii anlaşma yapılması gerekiyor muydu bilemedim fakat benim bilmiyorsam yapan arkadaş da sizin dediğiniz gibi teklif sunsaydı daha iyi olmaz mıydı ? deseydi size özel xx tl saıtş haklı xxx falan yanii benim açığımı kendisi de kapatması gerekiyordu veya o da hiç satış yapamazsın sadece sana özel demedi ? birde bu açıdan bakar mısınız

FSahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonunda konuya adam akıllı mantıklı bir cevap gelmiş.

Scripti kim yaptırdıysa hakları onun olur. Ben özel wordpress teması yapıyorum, ee bu durumda ne yapmam lazım satış hakkı benim mi oluyor? İyi o zaman ben hem özel tasarım yapayım hem de onu satışa çıkarayım ya da bir başkasına satayım. Böyle bir şey olamaz tabii ki. Burada yazılımı yaptıran kimse hak onundur.
teşekkürler abi düşüncen için bende bilmediğim için bu hataya düştüm malesef bilseydim başta söylerdim sağol