Atatürk Havalimanında ki
Atatürk kelimesi
kalkmadı.
Atatürk Havalimanın olduğu lokasyona ek pist, ek hangar, ek depo ve benzeri yapılabilecek alan yok ki, yapılma amacı zaten tüm fazlar tamamlanınca yıllık 200milyon giriş sağlamak.
Atatürk Havalimanı yoğunluğu şehrin içinde yaşamakta, bir İstanbullu olarak biliyorsunuz.
Atatürk Havalimanı birilerinin özel pisti haline geliyor demek yada buna inanmak ya saf olmak yada art niyetli olmanın getirdiği bir düşünce kanısındayım. Birilerinin özel havalimanı olsa, kendi adını koyar

Başka başka başka. Birileri marmaray'a da saydırıyordu(sözüm meclisten dışarı) anasının ak sütü gibi helal, vergileriyle yapılan bir şeyi biz muhalif olmayandan daha çok biniyorlar

) Ve benzeri, ve benzeri.
Atatürk havalimanının sadece devletin kullamımda olup vatandaşa kapatılması kararını açıklarmısınız?
Atatürk e ilava derken ben yaparsın İga'yı yanında Atatürk te çalışmaya devam eder İga da devam eder Saw da devam eder dedim. İga yapıldı diye eldeki nimet Atatürk havalimanının sadece adı Atatürk diye kullanıma kapatılmanın mantığını açıklar mısınız? Rekabet mi olmasın yada yandaş firmaların cirosumu tutsun diye. Devletin kini kapat şehrin ortasında yandaş firmalara yeniden ihale yaptır onlar kazansın. Benim aklım İGA yapıldı diye Atatürk'ün kullanıma kapatılmasını almıyor. Şuan Atatürk'ün aynısını yapmak ve bu şekle oturtmak için kaç para lazım ? Elimizde böyle bir şeyi neden çöpe atıyoruz ? Var yani elimizde.
Senin elinde 10 gramlık 5 tane bilezik var. Arkadaşından ödünç almışsın trabzon set ona da kira veriyorsun. Elindeki 10 gramlık bilezikleri çöpe mi atarsın? En en kötü yapacağın şey satmaktır. Ancak o bileziklerin sende kötü anısı var ise yok etmek kadar gözlerini bürümüş olabilirsin.
Tek tek her yerden cumhuriyet, Atatürk ve bilim tek tek siliniyor. Ve bunlar için bedelleri halk ödüyor.
Olması gereken şu idi : İga yapımına izin verirsin. Yapacak kişi analizini yapsın yap işlet devret modeli ile yapsın. Ticarette garanti mi olur. Verir teklifini kim verirse o alır yapar. Biz domates alıp satmak istediğimizde kar edeceğimize garantimi veriliyor ? Bu dünyanın neresinde görülmüş garanti para kazanma vaadli ticaret. Açarsın ihaleni gelir firmalar. Yap işlet modeli ve kendi imkanları ile yaparlar. İşletip belirli bir yıl sonrasında devlete devrini yapar yada şartlarına göre o firmaya ait olur devretmez parasını kendisi ödemiş. Ülkenin elindeki Atatürk havalimanı da işlemeye devam eder. Yada istemiyorsan onu da satarsın bari kapatacağına devlete gelir olur. Birileri İstanbula gelince kullansın diye elde tutmak sadece arap ülkelerinde bulunuyor.
Ben bmw araba aldım reno aracımı yok edeyim nasıl bir mantıktır. En kötü milli zarar oluşmaması için satarsın. Atatürk'e ulaşım imkanı İga'ya harcanacak enerjiyi göze almış olsa milli zarar yıllık kaç milyon dolar olacak ? Yani İGa yapıldı Atatürk kapandı diye İstanbuldan bir kimse 100 TL yakıt alacak git gel için. Bunun 50 TL si yurt dışından petrol alımı için düşünürsen. Yapılan projeye giden her kes petrol satan ülkeye 50 TL gidiş geliş parası yollayacak. Topla bakalım şimdi yıllık halka verdiğin milli zararı. İstanbula gelmek isteyenlerin sayısı bu havalimanı için değişmeyecek. Hatta uçak ile gelmek isteyenin sayısı düşecek. Adam Ankaradan izmirden günlük gelip iş yapıp döner iken artık kendi aracı ile gelmesi daha mantıklı olacak.
Neresinden bakarsan bak eldekini sırf adından dolayı hiçe sayıp yenisini yapmak eskisini çöpe atmak yanlıştır bana göre. Şehirdeki yoğunluğu şehri kullanıma kapatmak ile çözemezsin. Atatürk'ü açık bıraksınlar bakalım ve uçuşlarına karışmasınlar İGA'ya kim gidecek görelim. ORaya metro yapsalar hizmet yaptık derler. anlamsız bir şantiyeye metro için harcanacak milli zararı tekrar düşünün... Bana birisi Atatürk'ü kapatmanın anlamını açıklayabilir ise aklımdaki deli sorulara yanıt verebilir ise sevinirim. Ülke yönetimine %26 da memur ve asgari ücrete %10 olan zamların olduğu güzel ülkem.
Türkiye'nin bir şey geliştirememe sebeplerinden bir tanesi.
Kullansan da kullanmasan da yapanlara verilen garanti karlar için ödemeler devletin yani senin cebinden çıkacak. Yani o havalimanı için sende pamuk elini cebine atıp bedel ödeyeceksin !