Bayyn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 Öneriyede uygunsuz demişsiniz, sizinde uygun dediğiniz bir yaptırım düşüncesi varsa paylaşırsanız sevinir konu sahibi arkadaş.
Hocam bu malın iadesinin hukuki olarak kesin bir yolu yok.
Daha önce yazmıştım konuya okumamışsınız, en fazla ilamsız icra gönderip taciz edilebilir, onu da avukatsız kendi başına yapabilir 80-100 lira tutar.
Sadece hukuki olarak taciz edebilirsiniz. Ve bu tacize karşılık bir sonuç alabilirsiniz.
Hatta bu yazıyı işyerine göndererek daha büyük bir etki yaratabilirsiniz.
Takibin ne ile ilgili olduğuna bakmazlar iş yerinde size icra takibi gelmiş olur büyük kredi kaybeder.

Ama tanıdık bedava danışmanlık verecek avukat yoksa tacizin de bir bedeli var.
Bu malı geri almak için bir avukat tutup dava açtığınızda bir harcama yapacaksınız ve kaybederseniz tüm masraflar üzerinize kalacak.
Karşılığında adam itiraz edip bu mal bana hediye edilmişti, şimdi husumetten iftira atılıyor böyle bir borcum yok derse tüm harcamanız boşa gider.
Arkadaşın elinde malın faturası da yok. Ödünç mal verdiyseniz faturası elinizde durur.
Bunun ardından dava açarsanız hakim sorar 2 sene sonra mı aklın başına geldi faturasını neden saklamadın diye?
Adam bir tane şahit gösterir ben de biliyorum hediye etmişti der, arada bir belge olmadığı ve alacaklı neredeyse 2 sene sonra malının peşine düştüğü için iyi niyetli olmadığına kanaat getirir mahkeme.
Sonuçta mahkemeye gittiğinizde kaybetme olasılığınız yüksekse kaybettiğiniz cihazın üzerine ekstra bir bedel ödersiniz.
Öyle savcılığa suç duyurusunda bulun, gasp etti de, karakola git, dol@ndıcılık yaptığını söyle diyen arkadaşları hiç dikkate almamak lazım.
Yalan beyan da hukuki olarak bir suçtur. Adam kendi eliyle vermiş telefonu, dol@ndıcılık gasp falan yok.