Bayyn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gidiyorsun bir avukata, telefonun alış tarihinden bugüne faizi hesaplattırıp telefon ücreti ( operatöre geri öderkenki yüksek tutar ) + bugüne kadar işlemiş faiz ile beraber ilamsız takip başlatıyorsunuz. Takibe itiraz gelirse elindeki deliller ile sende itiraz ediceksin. İtiraz gelmez ise maaş haczi talebinde bulunuyorsun ve maaşının 1/4'üne haciz koyuyorsun. Buraya kadar gelirsen ve maaşı asgari ücret ise birde (2-3k aldığına eminsen) eksik maaş gösteriyor diye Cimere şikayetde bulun.

Yukarıda anlattıklarım dışında ilerleyeceksen, her zaman legal şekilde ilerle. Gidip saldırırsan suçlu sen olursun.
Hangi deliller ile itiraz edecek. Adam amcaoğlum telefonu bana hediye etmişti. Şimdi aile içinde husumet olduğu için bana iftira atıyor böyle bir borcum yok derse neyi ne şekilde ispat edeceksin. Takibe itiraz gelirse ve davayı kazanırsa telefon ücretinin üzerine avukat ve mahkeme masraflarını kim ödeyecek?

Crazy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşın dediğini yaparsanız kime verirse kime satarsa satsın cihaz kapanır sattığı kişide amcanızın oğluna ulaşır oda doğal olarak size ulaşıcak o şekilde çözebilirsiniz yada kısa yoldan direk durumu cumhuriyet başsavcılıgına gidip şikayet edin biraz beklersiniz ama zaten yeterince beklemişsiniz sorununuz çözülür geçmiş olsun.
Cumhuriyet savcısına gittiğinizde işi başından aşkın olan cumhuriyet savcısı bugüne kadar neyi bekledin diye sormayacak mı? Eğer amcaoğlu o telefonu bana hediye etmişti derse cumhuriyet savcısı ilk ifadenin ardından takipsizlik verir.

mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer gerçekten ceza almasını v.s istiyorsan, gasp diyeceksin. Gasp hapis cezası da var. Ama başka türlü çözerim dersen bir şey diyemem.
Telefonu gasp etti diyeceksin. Gasp şiddet ve tehdit ile mal yağmasıdır. Şiddet nerede? Gasp nerede? 2 sene önce gerçekleşmiş mesele için bugün gasp dersen ve gaspı ispat edemeyeceğin için karşı taraf iftira davası açarsa cezayı kim alır? Hakim yalan beyandan sana ne yapar?