strawz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buna geçmeden önce kullanıcı modelinizde şifreyi $fillable dizisinin içine eklediniz mi acaba? Ayrıca ek olarak veritabanında saklanan şifrelenmiş verinin uzunluğuyla ilgili bir problem olup olmadığınıda kontrol eder misiniz?

Model:
.
.
.
protected $table = "Users";
protected $fillable = [
        'username',
        'password',
    ];
Ek olarak kontrol etmeniz amaçlı kaba taslak birşey yazdım.

Controller:
.
.
.
$kullaniciadi = "strawz";
$sifre = "1234";
$user= User::where('username', $kullaniciadi)->first();
 if($user != NULL){
     if(Hash::check($sifre, $user->password)){
        return "şifre doğru";
     else{
        return "şifre yanlış";
     }
 }
 else{
   return "kullanıcı bulunamadı";
 }
Tam olarak ne yapmaya çalıştığınız anlayamadığım için kaba taslak yardımcı olmaya çalışıyorum. Daha detaylı yardımcı olmak isterdim. Çözüm üretemezseniz tekrardan konu altına yorum atarsanız daha detaylı incelerim. Anladığım kadarıyla kullanıcı kendi şifresini değiştirince problem oluşuyor. Admin o kullanıcının şifresini değiştirince giriş yapılabiliyor. Burada problem 2 sebepten dolayı kaynaklanıyor olabilir;

1- Kullanıcının düzenleme yaptığı alanda şifrelenmiş şifre bilgisi veritabanına doğru şekilde kaydedilmiyor.
2- Hash::check fonksiyonu kullandığınız yerde veritabanından veriyi doğru çekemiyor olabilirsiniz. Kısacası kodlama hatası olabilir.

Gözden kaçan birşey olduğu kesin. Adım adım ilerlemek mantıklı olacaktır. Önce kullanıcının şifresini ekrana yazdırmayı deneyip veritabanındaki değerle aynı olup olmadığını görmenizi ve bu şekilde adım adım ilerleyerek hatayı ayıklamanız tavsiye ederim.
Hocam,

Adım adım gitme mantığınızı anlıyorum, olması gereken de bu fakat bu söylediklerinizi kontrol ettim yukarda da bahsi geçiyor belki gözünüzden kaçmış olabilir.

"Anladığım kadarıyla kullanıcı kendi şifresini değiştirince problem oluşuyor. Admin o kullanıcının şifresini değiştirince giriş yapılabiliyor. Burada problem 2 sebepten.."

Doğru, sorun bu.

Üretilen hash ile DB'ye yazılan hash birebir aynı, eksik yazma ya da yanlış yazma söz konusu değil, DB'den gelen hash değeri de doğru (ne yazılmışsa o geliyor) bunu da kontrol ettim.

Emin olduğum şu:
Bir şekilde user tarafında parola değişikliği yapıldığında hash değeri farklı oluşuyor. Dolayısı ile yukarda bahsettiğiniz helper olayına geldi sıra.

Teşekkür ederim.