İlgilenen ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim.
Cpu kullanımının arttığı anlarda anlık sql sorgularını incelemek sağlıklı olacaktır.
Fazla sayıda sleep, long query veya wait lock konumda bekleyen sorgular varsa sorununu yazılımsal olduğu sonucuna ulaşabiliriz. İşlemci, bellek, disk i/o tarafının yeterli seviyede olduğunu varsayıyorum.
Öncelikle teşekkür ederim.
Sağ olsun arkadaş inceledi ve dediği gibi yazılım tarafının sorunlu olduğuna kanaat getirdik.
Bildirim gönderdiğimizde doğal olarak bir anda bir yığılma oluyor ve altta arkadaşın bana ilettiği gibi bir çok mysql sorgusu bir anda çalışıyor. Doğal olarak sunucu kilitleniyor.
Alıntı
11476 uygulama_api localhost uygulama_api Query 149 Sending data SELECT code, matches.id, home, away, credit, oran, matches.status, start_time, trust, (SELECT bet FR
11520 uygulama_api localhost uygulama_api Query 149 Sending data SELECT code, matches.id, home, away, credit, oran, matches.status, start_time, trust, (SELECT bet FR
11523 uygulama_api localhost uygulama_api Query 148 Sending data SELECT code, matches.id, home, away, credit, oran, matches.status, start_time, trust, (SELECT bet FR
11532 uygulama_api localhost uygulama_api Query 148 Sending data SELECT code, matches.id, home, away, credit, oran, matches.status, start_time, trust, (SELECT bet FR
Bu şekilde bir anda bir çok sorgu olunca haliyle sunucu yetersiz kalıyor.
Şimdi yazılım tarafında bu problemin giderilmesi için neler yapmamız gerekir? Bu konuda ücreti karşılığında yardımcı olabilecek arkadaşlar pm atabilirlerse sevinirim.